Rendkívüli közlemény

Változás a 20. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón.

A rendkívüli árvízi helyzetben konzultáltunk a főváros vezetésével. A rakpartok kiesésével megnehezedett közlekedési lehetőségek miatt megváltoztattuk az esemény útvonalát. Az eredeti Dózsa György és Andrássy úti szakaszokat töröltük, azokat visszaadjuk az autóforgalomnak és csak a Városliget útjain futunk. Így az útvonal az eredeti 7032 m-es kör helyett rövidebb, 5274 méter lett, döntően követi az eredeti útvonal Városligeten belüli nyomvonalát.

Az egyéni félmaratoni indulók 4 kört futnak és így teljesítik a 21,1 km-t.

A csapatoknál a maraton váltó össztávja 42,2 km helyett "csak" 31,6 kilométer, míg a 21,1 km-es félmaratoni váltó "csak" 15,8 km lesz.

A minimaraton váltó távja nem változik.

Reméljük minden induló megérti és elfogadja ezen kényszerű változtatásokat. Azt gondoljuk, csak a táv rövidül, de az élmény és a hangulat nem változik.

Köszönjük a város vezetésének, hogy ezzel a kompromisszummal lehetővé vált az esemény 20. jubileumának megünneplése.

ÁRVÍZI ADOMÁNYGYŰJTÉS
Az eseményen pénzadománygyűjtést szervezünk az árvízi károk enyhítésére. A versenyközpontban és az információban elhelyezett gyűjtőládákba várjuk a pénzadományokat. Kérjük, akinek módjában áll, éljen ezzel a lehetőséggel. Az összegyűlt összeget a szervezők adományával kiegészítve a jövő héten juttatjuk el a rendeltetési helyére.

Kocsis Árpád

Máth István

versenyigazgató

versenyigazgatófb share