Még több jótékony futó a SPAR Budapest Maratonon!

Nem csak az eddig bővebben említett szervezetek és alapítványok jótékonykodtak a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon (ők, ők és ők ), hanem sokan mások is bíztak a futóközösség adakozókedvében - nem is hiába!

Az Aprónép alapítvány gyűjtése is sikeres volt.

Az alapítvány a verseny előtt már mozgósított: az epilepsziás gyermekek műtét előtti kivizsgálását elősegtítendő, egy speciális EEG készülékre gyűjtöttek. A költségek jelentős részét az intézmény és a kórházban működő gyermek-alapítványok fedezik, de a fennmaradó 1,5 millió forint összegyűjtését az alapítvány a versenyen induló futó követei útján tervezte.

Most így számoltak be a sikerről:

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a rendezvényen. Az Aprónép Alapítvány nevében 12-en futottak: 2 csapat maraton váltót, 4 lelkes támogatónk 7000 - 2000 - 600 - 600 métert teljesített. A Jóügyekért keretében 912355 forint gyűlt össze, de más csatornákon keresztül is kaptunk támogatást az epilepsziás gyermekek műtét előtti kivizsgálásához szükséges műszerre, így összejött a teljes összeg, 1,5 millió forint.

A Csemete Alapítvány is jelen volt, és ők is beszámoltak a végeredményről.

Örömmel jelentjük, hogy a Budapesti Német Iskola, a Britannica Nemzetközi Iskola idén is részt vett a diákokkal, tanárokkal, szülőkkel, valamint a Csemete Alapítványt támogató barátok és team heart futók is - 100 iskolás és megannyi jótékony futó és támogató - a mi színeinkben indultak el újra Magyarország legnagyobb szabadidős és sportrendezvényén.

A Spar Budapest Maraton®-on az iskolák és a team heart futók idén is, akárcsak az elmúlt években, a sérült gyerekeket gondozó Csemete Alapítvány támogatásával kötötték össze a sportprogramjaikat. Köszönjük, hogy az iskolás csapatok és a team heart futók adományaikat újra a Csemetéknek ajánlották fel. A Csemete Alapítvány ezúttal is a XII. kerületi Rege utcában működő fogyatékos gyermekekkel foglalkozó otthonban élőket segíti.

Ezúttal itt is szeretnék szívből gratulálni az összes, a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál különböző távjain induló team heart - Csemete színekben futó résztvevőnek.

Köszönjük, hogy a team heart csapata a versenyhez kapcsolódóan a mai napig összesen 500000 forint értékben gyűjtött adományokat. A befolyt összeget minden alkalommal teljes egészében a Csemeték életkörülményeinek jobbá tételére fordítja az alapítvány.

A Nárcisz Futókör, a Magyar Hospice Alapítvány jószolgálati futóköre az életvég méltóságáért futott, és gyűjtött adományt.

Rövid összefoglalójuk:

A hospice futókör 8 amatőr futóval és olimpikonokkal (Gergely István, Benedek Tibor, Dombi Rudolf, Szabó Gabi, Szalai Tamás és Tóth Dávid) vett részt a SPAR Budapest Maraton®-on.

Az összegyűjtött adomány: 1290000 forint

Küldtek nekünk néhány linket is, ahol megjelentek az esemény után...

Az RTL KLUB Híradója

VS.hu

A vízilabda válogatott honlap és facebook oldala

És végül rengeteg kép a sárgába öltözött futókról >>> ITT.

A XV. JÓTEKONY CÉLÚ MARONI GESZTENYE MARCI NAP a Bakonyszűcsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona javát szolgálta.

A Bakonyszűcsön működő Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthonában 15 éve foglalkoznak a súlyosan beteg gyermekek lelki terápiájával. Őket tudta idén már tizenötödször támogatni a Príma Maroni Kft. ügyvezetője, Schweickhardt György cukrászmester, Maroni gesztenyecsalád gyártója és testvére dr. Schweickhardt Marta - most 4077 db gesztenyerúd értékesítéséből 203850 forint folyt be, ezt utalták át az otthonnak.fb share