Bő tízmilliós jótékonysági termés június 14-i váltóversenyünkön

A 22. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó jótékonysági akcióinak végeredménye 10 779 159 forint lett, messze meghaladva a tavalyi verseny 3,5 milliós jótékonysági termését. Bő 400 sporttársunk kötötte össze futását adománygyűjtéssel vagy teljesítette választott távját karitatív célt hirdető mezben a barátság versenyén.


Az a tendencia, miszerint ez a váltóverseny az egyik legnépszerűbb céges körökben is, a támogató csapatok összetételét és pénzbeli adományok forrásait vizsgálva is visszaköszönt. Lássuk az örömteli részleteket a szervezetek tájékoztatása alapján!

A SUHANJ! Alapítvány javára most a BP Business Service Centre Kft. 58 futója gyűjtött adományokat, az így összeállt Suhangyal csapat adománygyűjtő célját elérve 1.871.341 forintot könyvelt el. Mivel a vállalaton belülről érkező, tehát a BP-dolgozók által küldött adományokat a cég megduplázta (!), a gyűjtés teljes végeredménye a helyszíni adományokkal együtt meghaladta a 3,2 milliót. A Suhangyalként futó BP-munkatársak közül többen guide futóként kísérték a SUHANJ! színeiben induló látássérült futókat.

Az Bátor Tábor Élménykülönítményének 87 adománygyűjtő futója most elsősorban a HP Magyarország és az Alcoa Magyarország munkatársaiból verbuválódott. Az előzetes gyűjtés eredménye 1,46 millió Ft lett, amit a HP Magyarország Kft. további 580 000 forintos adománya gazdagított.

A Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatva június 14-én mintegy 130 futó ért célba. A támogató futók elsősorban a PWC, a Provident, a Morgan Stanley, az ENSZ Menekültügyi Hivatal és a K&H Phoenix Pharma munkatársai közül kerültek ki. Az alapítvány szimpatizánsai között többen stílszerűen Csogabogár jelmezben futottak. Az előzetes adományösszeg elérte a 3 millió forintot, amiből sok beteg kisgyerek különleges kívánságát teljesítheti a szervezet.

A Gyermekrohamkocsit 27 adománygyűjtő futó támogatta, ők szintén már a felkészülésük során jótékony forintokat - több, mint 1,8 milliót - szereztek a nemes cél megvalósulásához.

Az UNICEF elsősorban az őszi nagy versenyeinkre toborzott céljaikért futókat a résztvevők között, de azért "mellékesen" már most megnyerték az Iron Mountain és Cognex Hungary Kft. csapatait és egy egyéni félmaratonistát, akik csaknem 200 000 Ft támogatást gyűjtöttek számukra.

A BAGázs Egyesületért 56 futó rótta a kilométereket, köztük a Logmein Kft. céges váltói, a Morgan Stanley, és a MITO munkatársai. A Samsung a futópólók beszerzését támogatta. A BAGázs a verseny kapcsán 200 000 forinttal került közelebb céljai megvalósításához.

A verseny során kiemelt partnereink, VIP résztvevőink által befizetett jótékonysági nevezési díjak nettó összege 256 000 Ft volt. Ezen az összegen most a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat (Gyermekrohamkocsi) és az SOS Gyermekfalvak osztoznak.

A verseny előtt és a helyszínen összegyűjtött használt futócipőket és sportruhákat 11 nagyméretű kartondobozban adtuk át a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetének, akik május 7-én 9-13 óráig osztják szét azokat a XIII. kerületi Vöröskereszt irodában (1138. Váci út 67.) a rászorulók között.

A verseny után megmaradt 1000 db kekszcsomag különleges, jótékony felhasználásáról itt számoltunk be.


fb share