Futásról futásra: befutócsomag-kekszből adomány

Nem fogyott el az összes McVities GoAhead! erdei gyümölcsös- mazsolás töltött keksz a 22. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltón, ám nem sokáig áll raktárunkban a csomag. Futással egybekötve, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeihez juttatjuk.


A 22. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó után megmaradt 1000 db McVities GoAhead! erdei gyümölcsös- mazsolás töltött kekszcsomagunk. Ilyenkor minden esetben - a gyártóval, forgalmazóval egyeztetve - igyekszünk jótékony célra, rászorulóknak felajánlani a kimaradt terméket, élelmiszert. Most is ezt tettük, de ez a 40 kartondoboznyi édesség nem szokványos úton és Budapesttől meglehetősen messze ér majd célba.

Június 23-án indul az a Dévától Budapestig tartó, több mint 500 kilométeres adománygyűjtő váltófutás a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervezésében, amelynek célja, hogy segítse Böjte Csaba árváit.

Ennek az akciónak a szervezői és első futói viszik el az édességcsomagot Dévára és adják át jövő kedden azt a Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek. Talán mindenki nevében mondhatjuk: a június 14-i K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó résztvevőinek "üzenete", hasznos küldeménye ér célba egy másik futás apropóján.

Az adománygyűjtő váltófutás a dévai rajhoz képest öt nappal később a Mozgás Éjszakája elnevezésű rendezvény nyitópillanatára ér célba a Hősök terénél. A rajtnál és a célba érkezésnél is ott lesz 16 dévai árva. A táv első 160 kilométeres romániai szakaszát két ultrafutó orvos - dr. Prekopp Péter és dr.Szabó Balázs - vállalta, mindketten rendszerese futóink és a BSZM többszörös egyéni teljesítői. A határon átfutó csapat tagja Kropkó Péter is. A hazai földre lépő futókat az esemény fővédnöke, Herczegh Anita asszony, a köztársasági elnök felesége várja.

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet adománygyűjtő felhívása így szól: "Aki egy gombóc fagyiról le tud mondani, az hívja a 13600-at, majd tárcsázza a 20-as melléket! Egyetlen telefonhívással 250 forintot lehet adományozni ennek a nemes ügynek a támogatására, aki utalni szeretne, az keresse fel a www.devabudapestfutas.hu honlapot."



fb share