Családostól az Intersport Tour de Tisza-tóra

A székesfehérvári Steurer Zsolt és családja már régóta tervezi, hogy részt vesznek egy kerékpáros rendezvényen. Az idő erre most jött el, a család ott lesz a 3. Intersport Tour de Tisza-tó rajtjánál.

Mivel Steurer Zsolt egy kerékpárokat gyártó cég vezetője, és a családjában mindenki szeret bringázni, nem volt nehéz motiválni a gyerekeket. A Steurer család a 15 kilométeres távon indul.

- Ki volt az ötletgazda, vagyis hogy merült fel a családban a közös biciklizés?

- Tavaly nyáron jött az ötlet, hogy részt kellene családostul venni egy-egy bringás rendezvényen. Az E.ON Délibáb Sportnap kerékpáros versenyére akkor még nem jelentkeztünk, de most sikerült mindenkit megbolondítani, hogy ezen a késő tavaszi, remélhetőleg nem kánikulai versenyen vegyünk részt. Sajnos közben a nagyobbik lányom nyelvvizsgája módosította a felállást, de így is a feleségemmel, illetve a kisebbik lányunkkal (6) és a fiammal (13) ott leszünk május 8-án Tiszafüreden. Ha egy kis szerencsénk van, akkor rá tudjuk venni az egyik barátom kislányát is, hogy tartson velünk.

- Bicikliztetek korábban is együtt?

- Az Intersport Tour de Tisza-tóra csináltunk egy "főpróbát" a Székesfehérvár-Agárd-Székesfehérvár távon. A tavalyi nyaralásunkkor pedig a fiammal együtt egy 3800 méteres hegycsúcsról, a Mont Fortról az 1500 méteren levő szállásunkig letekertünk. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy az ember csak gurul lefelé, igen komoly emelkedőket is le kell küzdeni a néhány perces downhill száguldás kedvéért. De megérte! A Tisza-tónál számunkra az a cél, hogy a család közösen egy jót kerékpározzon biztonságos körülmények között. Jó kikapcsolódást nyújt a hét közbeni taposómalomból.

- Te magad mióta kerékpározol rendszeresen, illetve mit sportolsz még e mellett?

- Kedvenc útvonalamon, a Székesfehérvár-Balatonaliga-Székesfehérvár szakaszon, vagy a Velencei-tó körül szoktam bringázni. Ezek körülbelül 30-60 kilométer közötti távok. Hetente egyszer-kétszer futok, attól függően, hogy időm hogy engedi. Jellemzően 5-8 kilométert szoktam megtenni. Mindezek mellett nagyon szeretek fallabdázni. Ez a fix vasárnap reggeli program.fb share