Elhalasztják az Ultra Trail Mt. Fuji versenyt a földrengések miatt

Az UTMF versenybizottság március 23-án levelet küldött minden résztvevőnek, melyben jelezték, hogy az Ultra Trail Mt. Fuji versenyt elhalasztják. Megpróbálnak őszre keresni egy időpontot a versenynek.

A versenybizottság levelének kivonata:

Üzenet minden Ultra Trail Mt. Fuji résztvevőnek:

2011. március 11-én hatalmas földrengés rázta meg Japán északi részét, jelentős károkat okozva és tragikus módon 10.000 életet követelve. Japán még mindig tántorog ezektől a hatalmas veszteségektől, de országunk mindent megpróbál, hogy legyőzzük ezt a szörnyű krízist.

A földrengés után az Ultra Trail Mt. Fuji versenybizottsága nagyon nehéz döntés előtt állt, el kellett döntenünk, hogy folytassuk-e a májusi verseny előkészületeit.
Miközben még mindig utórezgéseket érzékelünk, és folyamatos áramszünetek vannak, a fukushimai nukleáris erőmű hősies erőfeszítéseinek köszönhetően a nukleáris leolvadástól és a szétterjedő radioaktív sugárzástól való félelem drasztikusan lecsökkent. Tokyo-t, a Shizuoka és a Yamanashi régiókat, ahol a versenyt rendeznénk, stabilnak és biztonságosnak tartják. Mindazonáltal az országnak a következő két hónapban sok bizonytalansággal kell számolnia, rengeteg sebet kell begyógyítani. A jelen helyzetben azt a döntést hoztuk, hogy elhalasztjuk a versenyt.

Próbaképpen megpróbáljuk átütemezni a versenyt idén őszre, de most még nem tudunk egy fix dátumot mondani. Folyamatosan tájékoztatjuk majd azokat, akik beneveztek, és visszaadjuk a nevezési díjakat. Akik most májusra beneveztek, azok elsőbbséget élveznek majd, ha újra lehet nevezni.
A verseny helyett május 21-én és 22-én megtisztítjuk az UTMF útvonalát, amire minden önkéntest örömmel várunk.

Végezetül, szeretnénk megköszönni azt a rengeteg e-mailt, amelyekben aggodalmatokat és együttérzéseteket fejeztétek ki. Teljes szívünkkel azok mellett állunk, akiket érintett ez a rettenetes katasztrófa, és akiknek most újra fel kell építeniük az életüket. Köszönjük a megértéseteket és keményen fogunk dolgozni, hogy fenntartsuk azt a pozitív hozzáállást, amire ilyen kihívásokkal teli időkben szükség van.

ULTRA TRAIL Mt. FUJI Race Committee

Forrás: www.ultratrailmf.comfb share