GYERMEKEKÉRT FUT SCHIRILLA GYÖRGY

Hétfőtől egy héten keresztül kórházakban ápolt gyerekekért hirdetett figyelemfelhívó futást Schirilla György. A 48 esztendős ismert sportoló összesen 350 kilométert kíván megtenni az egy hét leforgása alatt, akciójával a beteg gyerekekre akarja felhívni a figyelmet. Útvonala hétfőn Szekszárdról indul, majd Paks és Simontornya érintésével Kiskőrös, Soltvadkert és Kecskemét irányában fut tovább.

A hét vége felé, Cegléd, Albertirsa és Vecsés érintésével érkezik Budapestre, s a napi 40-50 kilométeres futása során meglátogat több kórházat és iskolát is. A sportember egy kopjafát is visz magával, melyre szalagokat köthetnek majd azok, akik szeretnék együttérzésükről biztosítani a kórházakban ápolt gyerekeket.

Schirilla György a hírügynökségnek azt is elmondta hogy előzetes információi szerint az egy hetes akciója során legalább három-négyezren fogják kísérni olyanok, akik vállalták, hogy néhány kilométert vele együtt futnak. A sportembert menet közben fogadják az útjába eső települések polgármesterei is, a rendőrök által biztosított futása vasárnap az Országos Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet budapesti gyermek-szívgyógyászati centrumában lesz.

Mint emlékezetes, Schirilla György tavaly májusban 1400 kilométert futott egy hasonló, de 30 napig tartó akciója keretében. Akkor a budapesti Szent István Bazilikától indult, és Vatikán volt a végcélja, ahol fogadta XVI. Benedek pápa is.}}

Forrás: Stop.hufb share