HATSZÁZ BRINGÁS A TISZA-TÓNÁL

Több mint hatszázan döntöttek úgy, hogy hazánk egyik legszebb tava mellett, mozgással töltenek egy szombati napot - ők alkották a 2. Intersport Tour de Tisza-tó mezőnyét!

A május 9-én megrendezett kerékpáros eseményen minden mozgást szerető jól érezhette magát, sőt, a kettő helyett több keréken gurulók is kipróbálhatták magukat, hiszen a görkorcsolyások számára is nyitott volt az esemény. A Tisza-tó kerülő bringás és görkoris mezőny a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden gyülekezett.

A rendszeresen sportolókat, és a vállalkozó szelleműeket egy 64 kilométeres túra várta, amely a Tiszafüred - Poroszló - Kisköre - Abádszalók - Tiszafüred útvonalon kerülte meg a tavat. A kisgyermekes családok számára egy 15 kilométeres túra volt az ideális választás, míg a görkorcsolyával indulók 55 kilométeres kört tehettek meg.

Az időjárás a kegyeibe fogadta a népes mezőnyt, hiszen kellemes melegben kerekezhettek, karnyújtásnyira a Tisza-tótól. A kijelölt távot a kerékpárosok a forgalomtól elzárt kerékpárúton tehették meg, teljesítményüket pedig az út menti frissítőállomások segítették.

A 64 kilométeres távon abszolút elsőként Vinnai Zsolt és Nagy Enikő értek célba, életkoronként pedig 13 kategóriában hirdettek győzteseket. A görkorcsolyások versenyében Frondelius Raimo és Kerékgyártó Anett voltak a leggyorsabbak.

A nap programja az eredményhirdetéssel zárult, a legjobbakat vastaps köszöntötte a dobogón.

Győztesek: Férfi felnőtt kategória: Vizer Barnabás Férfi Master 1: Vinnai Zsolt Férfi Master 2: Dér Zsolt Férfi Master3: Molnár Imre Férfi U15: Dévay Márk Férfi U19: Bakosi Nándor

Női felnőtt: Nagy Enikő Női Master1: Kapott Andrea Női Master2: Vajkó Ildikó Női Master3: Dr. Sipos Andrea Női U15: Fuchs Renáta

Férfi görkorcsolya: Frondelius Raimo Női görkorcsolya: Kerékgyártó Anettfb share