ISMERT EMBEREK VÉLEMÉNYE A TÖMEGSPORTBÓL

A Sport Plusz című lapban több ismert ember is elmondta - jó - véleményét a tömegsportról, köztük a futóeseményekről is! Íme a cikk:

A tömegsport rendezvények növelik londoni esélyeinket is! És még mondják azt, nincs kedv, szándék, idő a testmozgásra: rekordlétszámú, 11 ezer fős mezőny indult a T-Home Vivicittá Városvédő Futáson, a Critical Mass nevű kerékpáros rendezvény ugyancsak tízezreket mozgatott meg. A kettő persze nem zárja ki egymást, mégis: a londoni helytállást várja nagy lelkesen, vagy még inkább a több hasonló ilyen hétvégét?

Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke: "Az ilyen rendezvények nem kerülnek az államnak pénzbe, ezért meg kell adni a maximális támogatást. Az iskolai, egyesületi sportot és a szövetségi támogatást kellene növelni, hogy a magyar újra sportnemzet lehessen."

Farkasházy Tivadar, humorista: "Ne állítsuk szembe a kettőt egymással, mindkettő igen fontos. Az egyik a saját egészségünkért, a másik nemzeti önbecsülésünkért. Oly sok rossz hír szerepel a világban Magyarországról, legalább az olimpiákon mutassuk meg, hogy továbbra is milyen tehetséges nép vagyunk. Csak hát a londoni felkészülést most kéne elkezdeni. Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke: "Én mind a kettőt, de azért ha sok hasonló hétvége lenne, akkor az azt jelentené, hogy egyre jobbak lesznek a londoni "esélyeink" is!

Nyilasi Tibor, egykori válogatott labdarúgó: "Mivel az életformám 80 százaléka a sporthoz kötődik, üdvözlök minden olyan eseményt, amely erről szól, legyen az úszás, futás, bringázás, bármilyen testedzés. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet minden hétvégén a várost lezárni, de inkább ilyen okokból tegyék, sem mint a politikai cirkuszok miatt. Már csak azért is, mert az ilyen rendezvények sok ezer embert állítanak a sport mellé..."

dr. Sárközy Tamás, egyetemi tanár: "Én a hasonló hétvégéket várom inkább, minél több gyerek-, diák- és lakossági sportot szeretnék. Ettől még a magyar élsport nyugodtan helytállhat Londonban."

Vitray Tamás, Pulitzer-díjas újságíró: "A kérdésben benne volt a válasz: a kettő nem zárja ki egymást. Ráadásul a futás és a kerékpározás nemcsak egészséges, élvezetes, de olcsó is."

Forrás: Sport Pluszfb share