Kálovics Anikó második lett 15 kilométeren Svájcban

A franciaországi edzőtáborból kisebb kitérővel, a svájci 33. Kerzerslauf versenyen át vezetett haza Kálovics Anikó útja. Második lett szombaton az utcai szezonnyitó versenyen, ahol erdőben, murván is kellett futni.

Zsódér Zsolt így ír erről:
Kisebb kitérővel, a francia edzőtáborból hazafelé, megálltunk Svájcban, az utcai szezonnyitó versenyen. A Bern melletti kis faluban, Kerzersben a szervezők változatos útvonalat jelölnek ki. Nem csak aszfalton, hanem a környező erdőket érintve, murván, dimbes-dombos terepen is elhalad a mezőny. Anikó 2006 és 2007-ben nyert, és az ő nevéhez kötődik a pályacsúcs is.

Az időjárással szerencsénk volt, elállt a kellemetlen eső, és ideális időben dördült el a rajtpisztoly. Rögtön az elejétől kellemetlen iramot diktált két afrikai, ez a hendikepes indításnak is volt köszönhető. A férfiak hét perccel később indultak, és az abszolút győztest még külön díjazták. Anikó három kilométernél kezdett akciózni. Az egyik kenyai, a tavalyi győztes le is szakadt és már csak ketten maradtak. A következő próbálkozás hat kilométernél volt. Sikeresnek is tűnt, Anikónak tíz méter előnye lett, de látszott, ez a lány már sokkal keményebb, nem adja meg magát. Másfél kilométert futottak így, de nem nőtt a különbség. A kenyai visszazárkózott, sőt a tíz kilométernél lévő hegyi részhajrát már nyolc másodperc előnnyel nyerte. Innen Anikó már nem tudott visszafutni és második helyen ért célba.

Most már itthon készülünk. A következő nagy feladat ismét a London Maratoni (1:11:00 félmaraton) iramdiktálás lesz. Azonban ez az idő most 'csak' a második csoporthoz lesz elegendő. A címvédő (Subokova) és az újdonsült félmaraton világcsúcstartó (Keitany, 1:05:50) elképesztő tempóban fognak futni.

A 33. Kerzerslauf eredménye:

Nők:

  1. Caroline Chepkwony, Kenya - 51:02
  2. Kálovics Anikó, Magyarország - 51:36
  3. Tabitha Gichia, Kenya - 52:30

Férfiak:

  1. Kiptum Joseph, Kenya - 44:17
  2. Loitareng Kadengoi, Kenya - 44:23
  3. Kanyanjua Geoffrey, Kenya - 44:29

Forrás: Zsódér Zsoltfb share