KÁLOVICS ANIKÓ NEGYEDIK LETT MANCHESTERBEN

Kálovics Anikó negyedik lett vasárnap a Manchesterben rendezett utcai futóversenyen. A magyar versenyző 33:23 perc alatt teljesítette a 10 km-es távot. A férfiaknál egy igazi világklasszis, az etióp Haile Gebrselassie nyert 27:39-cel, így a 36 éves olimpiai bajnok nem tudta visszahódítani a szám világcsúcsát (27:01) a kenyai Micah Kogótól.

Anikó már évek óta visszajár versenyezni az angol városba, ahol teljesen sík pályán futják az indulók a 10 kilométeres távot. Anikó idén a 4-es rajtszámmal indult, és a 4. helyezést is sikerült elérnie. A futónő elmondta, hogy nagyon szeretett volna dobogóra futni, viszont ez a 4. helyezés nagyjából megfelelt a papírformának, és elégedett a teljesítményével.

A mezőny rögtön a rajt után erős tempóval kezdett, 2-3 kilométernél már teljesen szétszakadt az élboly, Anikó is egyedül futott - a korábbi versenyeken erre nem volt példa, a mezőny csak 5 kilométer környékén kezdett szétszakadni.

A verseny első 5 kilométerén hátszél segítette a futókat, a forduló után azonban szembeszéllel kellett megküzdeniük, így mindenki kicsit lelassult.

Anikó legközelebb egy hónap múlva versenyez majd Bernben az 5 kilométeres női versenyen. A futónő és edzője, Zsódér Zsolt, jelenleg Magyarországon vannak, ezen a héten könnyített edzéseket végeznek, majd fokozatosan erősítenek a versenyre. Anikó már kilábalt korábbi betegségéből, egyre inkább kezd formába lendülni, hétről-hétre egyre fejlődik - remélhetőleg pedig hamarosan ismét csúcsformában versenyez majd!

Gratulálunk Anikó eredményéhez, és további jó felkészülést kívánunk!

Eredmények:

Férfiak.

1. Haile Gebrselassie (etióp) 27:39 perc,
2. Ali Mabruk el-Zaidi (líbiai) 28:13,
3. Sergij Lebid (ukrán) 28:36

Nők.

1. Vivian Cheruiyot (kenyai) 32:01,
2. Sara Moreira (portugál) 32:33,
3. Jelena Prokopcuka (lett) 32:41,
4. KÁLOVICS Anikó 33:23

Forrás: Kálovics Anikó és NSO (eredmények)fb share