MINDIG KELL EGY CÉL! - SPORTOLÓK ÉS MŰSORVEZETŐK ÖSSZECSAPÁSA A NIKE FÉLMARATONON

Félmaratonra készül a TV2 két műsorvezetője, Somogyi Zoltán és Tatár Csilla. A két műsorvezető merész lépésre szánta el magát: arra vállalkoztak, hogy lefutják a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratont szeptember 6-án. A következő közel négy hónap az edzésről fog szólni számukra, amelyben segítségükre lesz két olimpiai bajnok, Kammerer Zoltán és Kovács Ági, akik az elmúlt hetekben buzdították futásra az országot a "Férfiak a Nők ellen" elnevezésű Nike+ kihíváson keresztül.

A TV2 Aktív c. műsorának két házigazdája számára a sport nagyon fontos: ők azok, akik a feszített munkanapokba mindig be tudják iktatni a sportot, sem a fáradtság, sem időhiány nem lehet kifogás.

"Gyerekkorom óta sportolok. Úsztam, balettoztam, most pedig edzőterembe járok és futok. A vasárnap kivételével minden nap edzem legalább egy órát. Mozgás nélkül már le sem tudnék feküdni aludni" - mesélte Csilla. "Minden alkalommal futással kezdem az edzést, három-öt kilométeres távokat szoktam teljesíteni." - folytatta a műsorvezető, aki a Nike Félmaratonra készülve még intenzívebben edz.

Somogyi Zoli hetente többször a lakóhelye körüli utcákban fut. "Gyakran járok edzőterembe, de futni a természetben szoktam. Csillának is azt tanácsoltam, érdemesebb volna terepen felkészülnie a félmaratonra." - mondta Zoli, aki hetente háromszor negyvenöt perces futással tartja magát formában. Éppen ezért nem tart a félmaratonról, sőt mióta elszánta magát, még szorgalmasabban edz. "A sportolás, a futás népszerűsítéséért indulok, ugyanakkor utolsó sem szeretnék lenni."

Hogy a két olimpiai bajnok sem maradjon ki a félmaratoni felkészülésből, mindketten csatlakoztak a műsorvezetőkhöz: két párost alkotva készülnek "a legyőzhető távolság" teljesítésére. Kovács Ági Somogyi Zolival, míg Tatár Csilla Kammerer Zolival alkot majd duót. A 13-as csapatban Kovács Ági rajtol majd a Nike Félmaraton első szakaszán, és adja át a chipet a 13 kilométernél található váltóponton Somogyi Zolinak, aki a maradék 8 kilométert teljesíti a félmaratonból. A 21-es csapatban pedig Kammerer Zoli kezd, őt váltja majd Csilla - Zoli pedig fut tovább, ő egyéniben is szeretné teljesíteni a félmaratont.

A Nike által a Margitszigeten összehívott sajtótájékoztató közös futással zárult, ahol a félmaratonra készülő négyes közösen futott az összegyűlt, sportos kedvű újságírókkal.

Készülj Te is a szeptember 6-ai Nike Félmaratonra, teljesítsd "a legyőzhető távolságot"!

Forrás: Nike Fotó: Blikkfb share