Négy éve együtt az Iron Tomi és a barátai

Iron Tomi és a barátai néven vág neki a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaratonnak egy baráti társaság. A 35-40 évesekből álló csapat viszonylag kiegyensúlyozott formában versenyzett az előző években. Kétszer a hetedik, tavaly pedig az ötödik helyen értek célba. A veszprémi társaság gyakran együtt gyakorol, egyedül Insperger Tamásnak nehéz a helyzete, ugyanis jelenleg Kecskeméten dolgozik.

- Mi alapján áll össze a csapatsorrend?

- Egyrészt az aktuális forma, másrészt a munkabeosztás befolyásolja döntően, hogy ki, mikor áll rajthoz, hiszen két munkanapot is érint a verseny. Egyébként a korábbi alkalmakkor nagyjából ugyanúgy álltunk fel, és bár idén még nem egyeztettünk, véleményem szerint ezúttal sem lesz nagy meglepetés. Szóka Attila a csapat legjobb futója, így a legnehezebb feladatot ő szokta megoldani.

- A barátok folyamatosan együtt készülnek a balatoni idénynyitóra?

- Veszprémben sajnos csak hétvégén tudunk mindannyian összejönni, ugyanis mérnökként Kecskeméten dolgozom, így munkanapokon ott vagyok. A korai kelés nem erős oldalam, ezért hétköznap az esti órákban a helyi arborétumban edzek. Már négy éve együtt a csapat, amire nagyon büszkék vagyunk, reményeink szerint még sok alkalommal tudunk közösen nevezni a megmérettetésre. 18 éves koromban kezdtem el futni, már több mint két évtizede, szépen lassan vált életformámmá a futás. Ma már el sem tudnám képzelni nélküle a napjaimat! Ami pedig a legjobb benne, hogy hihetetlenül könnyű művelni, csak egy cipő kell hozzá. És persze egy jó adag kitartás. De futni muszáj, már csak az állóképesség miatt is.

- Mi a legnehezebb feladat egy ilyen verseny megszervezésében?

- Elsősorban a drukkerek szervezése és koordinálása számomra a legnagyobb kihívás. Ahogy Veszprém felé közeledik a mezőny, úgy duzzad majd a mi szurkolótáborunk is. Egy ötfős mag az északi part közepén akár a háromszorosára is bővülhet. Ki kell emelnem a családomat is, akik nemcsak elfogadták, de maximálisan támogatják a hobbimat. Nélkülük biztosan lehetetlen lenne ez az életvitel!

- Milyen célok lebegnek még a szemed előtt a futással kapcsolatban?

- Szeretnék egyszer külföldön teljesíteni egy maratont, és valahogy adódik, hogy ez a város Bécs legyen. Emellett nagy vágyam egy középtávú triatlon országos bajnokságon is részt venni, illetve a nagyatádi ironman versenyen. Jövőre talán egyéniben állok majd rajthoz.fb share