Run For Japan - Futunk, hogy segíthessünk

A közelmúltban Japánban történt földrengés áldozatainak, károsultjainak megsegítésére indult világméretű futómozgalom. A magyar futók ebbe történő bekapcsolásáról Lajkó Csaba (pecsenye) tett közzé felhívást.

A földrengés károsultjainak megsegítésére indult világméretű kampány Run For Japan névvel zajlik. Célja nem más, mint a világ futóinak összefogása, vagyis futókilométerek utáni adományok gyűjtése. A kampány március 27-től április 17-ig tart.

Az adományozás olyan módon történik, hogy az ebben önként részt vevő sportoló minden egyes megtett kilométer után az adott ország hivatalos pénzneméből egy egységet felajánl a bajba jutottak számára. Például egy magyar futónak egy 20 kilométeres edzése esetében ez 20 forint. Lajkó Csaba egyrészt azt javasolja, ez az összeg a magyar futóknál 10 forint/kilométer legyen, másrészt a következő futóversenyeken gyűjtéseket szerveznének a japán földrengés károsultjainak.

A Run For Japan célja az, hogy a világ összes országának a bevonásával 28 nap alatt az Egyenlítő hosszával megegyező távolság, vagyis nem kevesebb, mint 40.000 kilométer, illetve ennek megfelelő pénzösszeg gyűljön össze.

Forrás: Lajkó Csaba (pecsenye)fb share