Szemelvények a Spuri Futómagazinból: Rubik-kockával a London Marathonon

Száz Rubik-kockát szeretne kirakni az április 17-i London Marathonon Uli Kilian német futó. A különleges vállalkozást a Spuri Futómagazin ismerteti tavaszi számában.

Magát a cikket egyébként szintén egy "kockás futó", Kocza István, a BSI versenyeinek állandó résztvevője írta. István egy németországi bűvöskocka-versenyen ismerkedett meg Ulival, akinek a célkitűzése a következő.

Az április 17-i London Marathon lefutása közben száz Rubik-kockát szeretne kirakni. Mindezzel adományokat is gyűjtene egy, a prosztatarák elleni kutatásokat támogató alapítvány részére. A kísérlethez 40 kockára lesz szüksége. Ezeket bekeverik, majd Uli egy hátizsákban 20 darabot visz magával. Egy óra múlva egy ponton átveszik tőle a 20 kirakott kockát, majd újabb 20 kevertet kap. Mindezt a csereberélést a maraton további három pontján megismétli, miközben az egészet - a futást és a kockakirakást - egy fejkamera segítségével rögzíti.

Aki Uli egyedülálló kísérletének részleteire kíváncsi, a Spuri Futómagazin Kockás futók című cikkében olvashatja el a részleteket.

Uli és István: közös a futás és a bűvoskocka szereteteUli és István: közös a futás és a bűvoskocka szeretete

Egy lapszám ára előfizetőknek 795 helyett 725 forint, Spuri FutóKártyával 650 forint. Ha van Spuri FutóKártyád, az előfizetés 1300 forint. A már megjelent lapszámokat megvásárolhatod az eseményeken, így a vasárnapi 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson, a BSI nevezési irodájában és a budapesti Spuri Futóboltban, amíg a készlet tart.

A Spuri Magazin előfizetéséről itt találsz részletes információkat >>>fb share