Szemelvények a Spuri Futómagazinból: Felkészülés a versenyekre

Milyen edzésekkel, milyen intenzitással érdemes felkészülni a versenyszezonra az alapozástól kezdve? A Spuri Futómagazin tavaszi számában az Edzéstanácsok rovatban erről olvasható cikk, valóban sok-sok tanáccsal.

Gyakori hiba, amit nem is kevesen követnek el, hogy a tervezett versenyiramban edzenek a szezon előtt. Csakhogy a szervezet ahhoz az edzésmunkához tud hozzászokni, ami aktuális állapotához közeli. Mivel az alkalmazkodás időigényes folyamat, az aerob állóképesség és a keringés fejlesztése érdekében minimum 4-6, optimálisan 10-12 hét a megfelelő.

Szabó Gábor cikke azzal is foglalkozik, miért érdemes domb- és résztávos edzésekkel készülni a versenyszezonra. Előnyeik közé tartozik, hogy javítják a futó ellépését, illetve koordinációt. A versenyekre készülés egyik alapfeltétele, hogy a futó megfelelően állítsa össze versenynaptárát. Ha valaki túl sokat vállal, annak formahanyatlás és teljesítménycsökkenés lehet az eredménye. Persze a versenyek közti pihenés is fontos; a cikk több ötletet is ad arra, melyek lehetnek a legjobb regenerációs eszközök.

Az Alapozástól a versenyszezonig című írás így, a versenyszezon elején nélkülözhetetlen, hasznos olvasmány. Megtalálható a 112 oldalas Spuri Futómagazin tavaszi számában.

Egy lapszám ára előfizetőknek 795 helyett 725 forint, Spuri FutóKártyával 650 forint. Ha van Spuri FutóKártyád, az előfizetés 1300 forint. A már megjelent lapszámokat megvásárolhatod a BSI nevezési irodájában és a budapesti Spuri Futóboltban, amíg a készlet tart.

A Spuri Magazin előfizetéséről itt találsz részletes információkat >>>



fb share