Szemelvények a Spuri Futómagazinból: Téli futómenük

Lassan itt a tél, az alapozás időszaka, amikor fontos az is, hogy megfelelően táplálkozzunk. A Spuri Futómagazin most megjelent téli számában tanácsokat adunk erre az időszakra, és találsz néhány ötletet az ünnepi menü egészségesebbé tételéhez is.

Van úgy, hogy napsütéses, szinte nyárias idő ígérkezik, ehelyett szeles, esős napok követik egymást. Csalhatatlan jele annak, hogy beköszöntött az ősz. Jönnek a hűvösebb, gyakorta tüsszögős, náthás napok. Tél folyamán a természetes napfény mennyisége (ami egyes vitaminok képzéséhez szükséges) csekély, kalóriában dúsabb ételeket fogyasztunk - a vitaminok és az ásványi anyagok részleges hiánya is kialakulhat szervezetünkben.
Ezek összessége okozhatja a betegségekkel szembeni ellenálló képesség csökkenését, így a náthás, influenzás időszak "beköszöntét". Ilyenkor elsősorban a vízoldékony vitaminok - C-vitamin, B-vitamin csoport, folsav, biotin - hiányára kell gondolnunk, hiszen ezen vitaminok nem raktározódnak szervezetünkben.

Éppen ezért, hogy a meghűléses időszak elkerüljön minket, a téli alapozás zökkenő- és betegségmentes legyen, elegendő vitaminhoz kell juttatni a szervezetet - főleg friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával -, az őszi-téli időszakban is, hiszen ez mind a fizikai, mind a szellemi teljesítéshez elengedhetetlen.

Természetesen nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről az ünnepek alatt, de testtömegük megtartása végett érdemes apró módosításokkal energiaszegényebbé tehetjük őket.

A cikk további részében olvashatsz az ajánlott ételekről, azok hatásáról, a csírák felhasználásáról, és a harcsapaprikás, illetve a füstölt csülkös bableves egészséges változatairól is.

A Spuri Futómagazin 104 oldallal most megjelent téli száma már kapható a BSI nevezési irodájában és a Spuri Futóboltban.
A téli futómenük és egészséges változataik részletes leírását a Téli futómenük című cikkben olvashatod.

A Spuri Futómagazin két következő számára az előfizetési díj 2011. november 1-től:
Egy lapszám ára előfizetőknek 850 Ft helyett 750 Ft.

  • Előfizetés 2 számra (2011. november 1. és 2012. március 1. között): 1500 Ft.
    Egy lapszám ára Spuri FutóKártyával rendelkezőknek előfizetés esetén csak 675 Ft.
  • Előfizetés 2 számra Spuri FutóKártyával (2011. november 1. és 2012. március 5. között): 1350 Ft.

A Spuri Futómagazin előfizetéséről itt találsz részletes információkat.



fb share