Telekom Vivicittá - edzésterv feliratkozás

Ingyenes BSI e-edzés program a Telekom Vivicittá Félmaratonra és 10 km-re. Válassz célidőt, regisztrálj és 3 hetente e-mailben küldjük az edzéstervet.

Futóest a Hősök terén - edzésterv feliratkozás

Ingyenes BSI e-edzés program a Futóest a Hősök terén esemény távjaira. Válassz célidőt, regisztrálj és 3 hetente e-mailben küldjük az edzéstervet.

Wizz Air Budapest Félmaraton és Szimpatika 10 km - edzésterv feliratkozás

Ingyenes BSI e-edzés program a Wizz Air Budapest Félmaratonra és a Szimpatika 10 km-re. Válassz célidőt, regisztrálj és 3 hetente e-mailben küldjük az edzéstervet.

Balaton Maraton és Félmaraton - edzésterv feliratkozás

Ingyenes BSI e-edzés program a Balaton Maraton és Félmaraton távjaira. Válassz távot, célidőt, regisztrálj és 3 hetente e-mailben küldjük az edzéstervet.

Alternatív felkészülés 10.000 m-re - Muhari Gábor tanulmánya

Alternatív felkészülés 10.000 m-re. Talán ez lenne a legtalálóbb cím ennek az irománynak. Hogy miért is alternatív? Mert a kis hazánkban alkalmazott edzésmódszerektől meglehetősen eltér.

10 kilométeres edzéstervek (1 órán belül, 50, 45, 40, 35, 32 perc alatt) a francia Jogging magazintól

Edzettségtől függően 6 edzéstervet javaslunk a kezdők számára összeállított, heti 2-3 alkalmas edzésektől - ahol a cél a 10 km 1 óra alatt vagy azon kívül történő teljesítése - a tapasztalt/profi futók számára összeállított edzéstervig, akik 32 perc alatt szeretnék teljesíteni a távot és ezért hajlandók heti 6 alkalommal edzeni.

Az edzéstervek 4+1 hetesek, ahol az utolsó hét mindig nagyon könnyű.

Vázlatos edzésterv 10 km-re a kreatív és önállóan edző futónőknek

Célba érés 90 percen belül Ez a 15 hetes edzésterv annak szól, aki most kezd futni és nem nagyobb a súlyfeleslege az ideális testsúlya 20 %-ánál. Nyugodtan váltogatható a gyaloglás a futással az edzéseken, sőt a versenyen is bele-bele gyalogolhat. Ajánlott heti 2-3 edzés.

Célba érés 60 percen belül

Ez a 15 hetes edzésterv annak szól, aki már tud futni 15 percet egyfolytában megállás nélkül. Edzettsége bármely sportág rendszeres edzéseredménye is lehet, például aerobic, kerékpározás vagy valamelyik labdajáték. Ajánlott heti 3-4 futóedzés.

Életed első tíz kilométere!

Edzésterv 10 hétben és 10 (futó)lépésben

  1. Tűzd ki a célt: Teljesítem életem első 10 km-ét!
  2. Csináltass vérképet! Pótold a hiányzó vitaminokat!
  3. Egy jó futócipő segítőtárs a cél elérésben! A Spuri Futóboltban segítséget kapsz a legmegfelelőbb felszerelés kiválasztásához.
  4. Ha egyedül nem megy, keress társakat a futáshoz!
  5. A felkészülés során ügyelj a megfelelő folyadékpótlásra!
  6. Figyelj a bemelegítésre és az edzés utáni megfelelő nyújtásra, lazításra is!
  7. Az úszás és a kerékpározás remekül kiegészíti a felkészülést!
  8. A zöldségben, gyümölcsben gazdag táplálkozás félsiker!
  9. Türelem, önbizalom, kitartás, akaraterő!
  10. Valld be magadnak is MÁS ember lettél!

Edzésterv - Monspart Saroltától - 10 km-re kb. 50 perces célidővel

Ez az edzésterv annak szól, aki már fut rendszeresen pár hónapja és tud folyamatosan a saját tempójában futni egy félórát. Ajánlott heti 3-4 edzés.

MOTION magazin (német) edzésterve 10 km-re

Az első 10 km-es verseny sikerének titka:
Mint ambíciózus 10 000 méteres futó, soha ne bízd a véletlenre a felkészülést, legyen előre kidolgozott edzésterved. Tíz kilométer az a táv, amit rendszeres, tudatos edzésekkel bárki teljesíthet. Mivel nem olyan hosszú távról van szó, sokan alábecsülik, és úgy gondolják, felkészülés nélkül is bármikor le tudják futni. Egy jó "tíz kilométeres-futó" kitartó, felkészült, edzettségi állapota, futótechnikája és tempója megfelel a kitűzött céloknak és az adott távnak.

Edzéstervek a Vivicittára

A Vivicittá azoknak szól, akik tavaly célba értek a Midicittán (vagy tudnak 5-6 kilométert futni) és azóta is futkároznak. Céljuk, hogy a klasszikus 12 kilométeres Vivicittá távon is kipróbálják magukat. Az edzésterv ebben az esetben haladóknak szól, akik az elmúlt időszakban is edzegettek, futottak és ezt februártól kicsit komolyabban folytatnák.

Leggyorsabb Vivicittám

Ez az edzésterv annak szól, aki futott már ezen a 12 km-es versenyen, és aki heti 3-4 edzést is vállal, valamint pihenni is tud.

Legelső Vivicittám

Ez az edzésterv annak szól, aki már futott a közelmúltban valamennyit, és akinek testsúlyfeleslege az ideális testsúlyától nem több 20 %-kal, valamint az átlagosnál nagyobb "akarókával" rendelkezik.

fb share