Három - 9 hetes - edzésterv 5 km-re Monspart Saroltától

  • Az első edzésterv azoknak szól, akik az utóbbi években nem sportoltak, esetleg túlsúlyosak és kortalanok. Ők gyaloglással készülnek és célba érnek. Egy lépés futás nélkül! A gyaloglás sietős járás, sosem séta.
  • A második edzésterv azoknak szól, akik néha sportolnak, nem több a súlyfeleslegük az ideális testsúlyuk 18% - 20%-nál és tudnak pár percet futni a saját, lassú tempójukkal. Ők gyalog és futva végzik edzéseiket, s biztosan célba érnek 40 percen belül.
  • A harmadik edzésterv azoknak szól, akik rendszeresen sportolnak legalább 1 éve. Ők végigkergetik az élsportolókat, s fél órán belül a célban lesznek.

Féléves edzésterv kezdőknek 5 km lefutására - Monspart Saroltától

Annak ajánlott ez a felkészülési edzésterv, aki évek óta nem sportolt és/vagy túlsúlyos, és/vagy elmúlt 30 éves. Annak, akinek stresszben "gazdag", mozgásban viszont szegény az életmódja. Ez a fokozatos és óvatos, féléves felkészülés minden egészséges és vállalkozó szellemű sportolót képessé tesz az 5 km 25-40 perc közötti lefutására a versenyen. A heti 2-3 edzés lendületes járással (=gyaloglással) és futással fokozatosan növeli a terhelést, és az edzés iránti igényt. Az egyes hetek edzésprogramja kétszer vagy háromszor megismételhető. A lassú, kényelmes tempójú futás az a sebesség, amely közben még beszélgetni is lehet.

Hogyan fussak le 5 km-t?

Minden évben egyre több ember dönt úgy, hogy kipróbálja a futást és elindul egy futóversenyen. A Runner's World alábbi hathetes edzéstervével egy "nem-futóból" hat hét alatt élete első öt kilométerét futva (és/vagy gyalogolva) teljesítő FUTÓ VÁLHAT!

Heti három futó-gyalogló edzéssel és hétvégenként (szombatonként) egy-egy családi programnak is beillő kiegészítő mozgással.

Fusd le az első 5 kilométered! - a Fitnet.hu (Fitness az interneten) edzésterve

5 kilométer lefutása ideális cél: a táv tökéletes, a siker érzése pedig életre szólóan megszeretteti veled a futást és a testedzést. Már belekezdtél a gyaloglásba, és tovább szeretnél lépni? Eljött az idő, hogy gondosan felépített edzéstervet követve belépj a kocogás világába. Ne rettentsen el az első futással töltött percek nehézsége. Kevés idő kell csupán ahhoz, hogy a szíved ráálljon az intenzívebb, nagyobb eredményekkel, szebb alakkal és erősebb szívvel kecsegtető terhelésre.

Fuss 5 km-t 9 hét után - Monspart Sarolta

A futás nagyasszonyának, Monspart Saroltának edzésterve segítségével ülőmunkából néhány hét alatt körbe tudod futni a Margitszigetet. Tényleg! Ez a terv az egészséges, de hosszabb ideje testedzést nem végző embereknek szól, akik esetleg még saját ideális testsúlyuknál is többek (max. 15 %-kal).

9 hetes edzésterv egy "jóleső" Midicittára

Ez az edzésterv azoknak szól, akik már elkezdték a futást, de még nem vállalják a 12 km-es távot. Koruk, súlyfeleslegük szinte bármekkora, a következő 9 hetes edzéstervvel készüljenek és célba érnek biztosan egy órán belül.

fb share