Megduplázott jótékonysági termés a Wizz Air Budapest Félmaratonon!

A rekordszámú résztvevő mellett az összegyűlt jótékony forintok összege is csúcsot hozott a 30. Wizz Air Budapest Félmaratonon: 8 szervezet, 400 követ, 7,5 millió forint.


A nyolc szervezet céljaiért futó 400 követ megduplázva a tavalyi verseny jótékonysági termését: 7 és félmillió forintot gyűjtött. Lássuk a jubileumhoz illő teljesítmény részleteit!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a gyártóknál, forgalmazóknál felhalmozódó felesleges élelmiszert menti meg és juttatja el a rászorulókhoz, ehhez hűtődobozokra van szükség. Összesen 78 futó követük 2 578 000 Ft-ot gyűjtött össze. Ennek egy részéből 200 db hűtődobozt vásárolnak, ami a többszöri felhasználhatóság miatt sok millió forint értékű mentett élelmiszer rászorulókhoz való eljuttatását teszi lehetővé.

A Bátor Tábor 2015-ben ezer daganatos és krónikusan beteg gyereket és hozzátartozót fogad, hogy gyógyító élményeken keresztül megváltoztassa az életüket. Az Élménykülönítmény 26 futója kilométereik jelképes örökbe adásán keresztül 2 millió 730 ezer Ft-ot gyűjtött a Bátor Tábor Alapítványnak. Köztük volt Józsa Gábor, a félmaraton abszolút 3. helyezettje, az Országos Bajnokság győztese is.

Az Őrzők Alapítvány 40 futónagykövete, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyuló gyermekekért futott és gyűjtött 688 ezer Ft-ot. Csapatukban leendő és gyakorló orvosok, gyermekkori daganatos betegségből gyógyult fiatalok, valamint az ügy mellett elkötelezett önkéntesek futottak.

A Magyar Hospice Alapítvány Nárcisz Futóköre azért alakult és gyűjtött most is, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után, lehetőség szerint otthonukban kaphassanak teljes körű, magas színvonalú egészségügyi ellátást. 28 követük 470 000 Ft-tal járult hozzá e célhoz.

A Suhanj! Alapítvány célja megosztani a mozgás örömét látás- és mozgássérültek társainkkal több sportágban. Törekvésük saját eszközpark kiépítse és folyamatos bővítésére. Céljaikra a verseny előtt és alatt 207 ezer Ft gyűlt össze. Legalább száz futó, vagy kerekes székes teljesítette választott távját Suhanj! mezben.

Az UNICEF Csapat 18 jótékony követe - köztük Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívónk, aki első félmaratonját teljesítette - 387 ezer forintot gyűjtött a szervezet nemes céljainak megvalósításához.

A Csemete Alapítvány futói a fővárosi Sztehló Gábor Gyermekotthonokban élő, halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek fizikai, szellemi fejlődését segíti támogatásával. Versenyünkön induló futóik 120 ezer Ft-ot gyűjtöttek össze. Ez az összeg is hozzájárul céljuk mielőbbi megvalósításához, egy speciálisan átalakított kisbusz megvásárlásához, amellyel a kerekes székes gyerekek szállítását is megkönnyítheti.

A Mellrákinfó Egyesület 25 ezer Ft-os helyszíni támogatáshoz jutott, amit felvilágosító tevékenységükre fordítanak.

A BSI partnerei és VIP vendégei által befizetett jótékonysági nevezési díj nettó összege 310 ezer forint, amellyel a Magyar Élelmiszerbankot támogatjuk.



fb share