A jótékony diplomaták nagy futása

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és a Budapest Sportiroda (BSI) a 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón először hirdetett versenyt a Magyarországra akkreditált diplomáciai testületek (nagykövetségek, főkonzulátusok), és a nemzeti kulturális intézetek munkatársaiból álló 3 fős futócsapatok részére. A versenyzőknek 7 km-t kellett teljesíteniük.


Az esemény védnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt, aki szívesen vállalta ezt szerepkört, hiszen maga is rendszeresen fut és gyakran vesz részt versenyeken is.

Az 1. Diplomata Kupán 11 staféta, összesen 20 férfi és 13 nő vett részt, soraikban Colleen Bell amerikai nagykövettel. Négy magyar váltó indult a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében, mellettük öt budapesti nagykövetség csapata és egy lengyel-olasz közös csapat a kulturális intézeteik munkatársaiból összeállítva.

A diplomaták versenyéről készült rövidfilmet ITT >>> nézheted meg.

A díjakat Bus Szilveszter a Külgazdasági és Külügyminisztériumi helyettes államtitkára adta át.

Különdíjat kaptak a 7 km-es távot leggyorsabban teljesítők: a hölgyek között a Külgazdasági és Külügyminisztérium Funrun csapatának első futója Orosz Cintia dr. 31 perc 55 mp-es idővel. A férfiak között holtverseny alakult ki, a két leggyorsabb 29 perc 13 mp alatt futotta le a 7 km-t: az amerikai nagykövetség első futója Tim Manning és Antonio Perez Hernandez, a spanyol nagykövetség stafétájának befejező embere.

A csapatok által befizetett jótékonysági nevezési díj az Ökumenikus Segélyszervezet bántalmazott gyermekeknek szervezett nyári táborai megvalósításához járul hozzá.

A díjkiosztó képgalériája ITT >>> érhető el.



fb share