Rejtett kincsekben bővelkedik a Turista magazin lapszáma

A Turista magazin összegyűjtötte a tíz kevésbé ismert erdei vasutat, felkutatta Somogy megye eldugott érdekességeit, a Vértes romjait, a Holdvirág-árok titkait, és ha még sosem hallottál a kacsafarkú szenderről, akkor most elárulja Neked, hogy mi fán terem.


Ha szereted a kisvasutazást, de eleged van a sok emberből, a Turista magazin most tíz alternatívát is ajánl, hogy igazán kényelmes legyen az erdőben zakatolni. Apropó, kényelem és erdő: e havi Körképben túranadrágokat mutat be, a Szelekcióban pedig most is számos praktikus holmit vonultat fel.

Felkereste Velence nyugalomszigetét, aminek érdekes módon semmi köze a tóhoz, a most meglátogatott turistaház ugyanis a Zala megyei Vaspör község Velence nevű területéhez tartozik. Fókuszban a természet című rovatban ezúttal a sejtelmes hangulatok mesterével, Molnár Péterrel ismerkedhetsz meg. Tovább gyűrte az Alföldi Kéktúrát is, kirándult egyet a Vértes várait és romjait érintve, kalandozik a budai várnegyedben, valamint Somogy megyében, s nem mellesleg fellebbentette a fátylat arról, hogy miért jönnek izgalomba a gombászok a vargányától.

Új rovattal jelentkezik: régészeti szempontból mutatja be a Holdvilág-árkot. A legszabadabb börtönélmény - rögtön megérted a címben rejtőző ellentmondást, ha fellapozod Messzelátó rovatot, amiben ezúttal a Ranzinger Vince-kilátóból pillant körbe. Kipróbálta a Pilisi Parkerdő Zrt. most átadott 28 különböző hosszúságú és nehézségű kerékpáros túraútvonala közül az egyik legszebbet, beszámolót a Két keréken rovatban olvashatod. Természetesen a Zöldhullám sem maradhat el: júniusi lapszámban az inváziós fákról tudhatsz meg többet, és bemutatja a - nem csupán nevében - különleges kacsafarkú szendert is.



fb share