Zabkása és csokikrém: receptek a Cleansanity blog szerkesztőitől

A Meretei nővérek, Katalin és Boglárka a Cleansanity blog életre hívói. Tanácsadói, illetve közösségi munkájukkal a klasszikus csirke-rizs kombót teszik változatossá clean eating receptek és étrendek alkotásával. Ezúttal külön a 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó versenyzői számára mutatnak be két receptet, amelyek nemcsak energiával töltenek fel vagy regenerálnak, de pillanatok alatt elkészíthetők és különleges ízük is van.


A zabkása olyan alapvető szénhidrátforrás, amit a verseny előtti este vagy a verseny előtt legkésőbb 1-1,5 órával fogyasztható, távtól függően kisebb-nagyobb adagban.

Hozzávalók:

  • 2-4 marék zab
  • eritrit, fahéj ízlés szerint
  • chia mag
  • néhány szelet banán
  • 2-3 szem eper vagy egy marék pirosbogyós gyümölcs
  • víz

Elkészítés:
A zabot egy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd mikróba tesszük 3 percre. Ezt követően adjuk hozzá az édesítőt és a fahéjat, majd díszítjük a bogyós gyümölcsökkel, banánnal és chia maggal.


Az avokádós-banános csokikrém igazi jutalom a testünknek futás után, ami vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Egészséges zsírok az avokádóban, C-vitamin a citromlében és magnézium és kalcium a banánban, egy igazi superfood kényeztetés, ami nagyon gyorsan elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 10 puha datolya
  • 1 kis banán
  • 1 kisebb citrom kifacsart leve
  • fél tk vaníliapor vagy egy rúd vanília kikapart belseje
  • 1 kk fahéj
  • 1 púpos ek zsírszegény kakaópor
  • 2 ek növényi tej a mixeléshez

Elkészítés:
A hozzávalókat mixerrel daráljuk össze, majd pihentessük a hűtőben 20 percig.

További izgalmas receptekért és sporttáplálkozási tanácsokért látogass el a Cleansanity Facebook oldalra vagy a blogra!



fb share