Kitartó vonósok és szívós fúvósok a futópályán

A szeptember 10-i 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon a Papageno Varázsfutoda Kupa keretében először hívjuk külön versenyre a klasszikus vagy jazz-zenét játszó muzsikusok, zenekarok és a zeneművészeti felsőoktatásban tanulók vagy oktatók 3 fős futócsapatait.

A zenész baráti társaságokból verbuválódott staféták mellett több csapatot indít a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Savaria Szimfonikus Zeneka - a szombathelyiek igazgatója Kiss Barna is futócipőt húz - és a Budafoki Dohnányi Zenekar, amely Gyöngyösi Levente zeneszerzővel és Cser Krisztián operaénekessel is erősíti sorait. Az Óbudai Danubia Zenekar futói között ott találjuk Hámori Máté karmestert, az együttes művészeti vezetőjét is. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara színeiben az Operaház muzsikusai róják a kilométereket. A Rózsaszín párduc vonós trió 3 hölgy tagja civilben a MÁV Szimfonikusok, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és az MRZE hangzásához járul hozzá játékával. A Dunakeszi Koncertfúvósok rezesei is próbára teszik magukat a muzsikusok között, míg a jazz műfaját most a Váczi Eszter Quartet triója és a szaxofonos Filó Edit reprezentálja. A legfiatalabb muzsikus generációt mások mellett a Virtuózok idei két szereplője, a döntőbe jutott tubás Lukács Gergely és az oboista Mitró Apolka képviseli. Természetesen a külön verseny névadója a Papageno magazin is kiállít egy triót Zsoldos Dávid vezetésével.

Az összesen 20 csapatba tömörülő muzsikusaink a főváros legszebb pontjait érintő útvonalon tarthatják a ritmust a 15 ezres futóverseny nemzetközi mezőnyével, a váltásoknál pedig megmutathatják, hogy a zenekari összhang nemcsak a pódiumon fontos.fb share