Lapátok félre, futócipők elő, irány a félmaraton!

Tótka Sándor kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, valamint ifjúsági olimpiai bajnok kajakozó, a közelmúltban véget ért kajak-kenu vb friss ezüstérmese (K-2 500 m) is részt vesz a hétvégi 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon. Első alkalommal nevezett a versenyre, mely az augusztusi világbajnokság után, szeptember 10-én, számára tökéletes időpontban lesz, hiszen az ősz általában pihenő időszak a sportágában.

A tavalyi 31. Wizz Air Budapest Félmaratonon kísérőként volt jelen, párja indult a versenyen, és ekkor ragadta magával az esemény hangulata, fejébe vette, hogy idén már ő is indulni fog. Az edzései miatt nagyon sokat utazik a fővárosban, de ilyenkor a forgalomra koncentrál, nincs ideje a város szépségeire figyelni, pedig elmondása szerint "Budapest gyönyörű város. Ez az esemény az egyik legjobb lehetőség arra, hogy az ember közelebbről megcsodálja a lakóhelyét, miközben egy fantasztikus hangulatú versenynek is közvetlen részese. Nagyon jó ötletnek tartom a fővárost átszelő futóversenyeket."

Az idei kiírásra barátnőjével jelentkezett, s a duóban a 11,7 km teljesítésére jelentkezett, de valójában városnézésnek és kellemes edzésnek fogja fel a vasárnapi programot. Semmilyen komoly eredményt nem vár, csakis a szórakozás és a hangulat miatt vállalta a kajakos szezonja utáni megmérettetést. "Rendszeresen futok, de nem vagyok egy kimondott erőfutó, egyáltalán nem, kizárólag a rövidebb távokat kedvelem, így jelenleg (még?) elképzelhetetlen a számomra, hogy valaha is egyéniben induljak a félmaratonon."A 23 éves Tótka számára épp remek időpontban van a 32. Wizz Air Budapest Félmaratont, mert az indulásával nem éri el a kajakos szezonja utáni szokásos leeresztés, sőt formában is tartja magát, s az esemény egyben aktív pihenésnek is kitűnő.

fb share