Az alábbi feltételekkel lehet részt venni 500 fő fölötti sporteseményen

Sokakat foglalkoztatja, hogy milyen feltételekkel lehet szabadidősport eseményen részt venni - ezt a kérdést az 500 fő fölötti rendezvények esetében kormányrendelet szabályozza, amely 2021. májusa óta hatályos - azóta tehát a részvételi feltételekkel kapcsolatban nem történt módosítás.

A BSI összes rendezvénye a "sportfesztivál", továbbá az 500 fő fölötti szabadtéri sportrendezvények kategóriájába tartoznak - ezeken a versenyszerűen sportolók mellett szabadidős sportolók is részt vehetnek.

A kormányrendelet az alábbiakban felsorolt feltételek egyikének meglétéhez köti a részvételt - tehát valamelyiknek ezek közül szükséges teljesülnie:

  • koronavírus ellen védett személy - a) COVID-19 oltottság tényének igazolása védettségi igazolvánnyal b) fertőzésből történő felgyógyulás tényének igazolása védettségi igazolvánnyal
  • a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportoló
  • koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy.

Egy adott rendezvényünk rajtszámátvétele előtt tehát meg kell győződnünk arról, hogy a fenti feltételek valamelyike teljesül, ezért szükséges ennek igazolása, amely az alábbi lehetőségek szerint történhet:

  • Védettségi igazolvány és az azon szereplő arcképes igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) együttes bemutatása
  • Uniós digitális COVID igazolvány és a személyazonosság igazolására alkalmas fényképes igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) együttes bemutatása
  • Digitális védettségi igazolvány (EESZT applikáció) és arcképes igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) együttes bemutatása.
  • A verseny helyszínén nem minden rajtszámkiadó helynél tudjuk ellenőrizni a QR kódot, kérjük figyeld a táblákat, hogy a megfelelő asztalt válaszd!
  • Érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező igazolt sportolók esetében a sportorvosi igazolás és sportszervezeti regisztrációs igazolás (pl, tagsági könyv, kék könyv, plasztikkártya, stb.) együttes bemutatása.
  • 18 évnél fiatalabb résztvevők esetén az őt kísérő felnőtt védettségi igazolásának bemutatása (a fenti pontokban felsoroltak közül valamelyik).

  • Váltók esetében a rajtszámot csak akkor adjuk ki, ha az átvevő a csapat minden tagjának védettségét igazolni tudja a fentiek alapján. Ehhez megfelelő a csapattagok védettségi és személyi igazoló dokumentumainak fénymásolata.
  • Ha egy futótársad rajtszámát is át szeretnéd venni, kérjük hozd magaddal a védettségét és személyazonosságát igazoló dokumentumok másolatát.
Digitális adatbázisok ellenőrzésére nincs lehetőségünk, a felhőbe feltöltött orvosi- és egyéb igazolásokat nem tudjuk megnézni, ezért kérjük, hogy a fenti dokumentumokat kinyomtatva (vagy telefonra letöltve) hozd magaddal!

Kérjük a fentiek figyelembevételével nevezz a meghirdetett eseményeinkre.

Ha már neveztél, de a jelenlegi részvételi feltételek egyike sem elfogadható számodra, lehetőséged van az ÁSZF-ben levő lemondási feltételek alapján visszalépni.

Ha ismét ott szeretnél lenni a közeljövőben megrendezésre kerülő futóeseményeinken, lépj minél hamarabb!

Természetesen megértjük, hogy mindenkinek van saját véleménye, álláspontja a fentiekkel kapcsolatban, azonban kérünk, hogy ennek a kinyilatkoztatására ne az eseményekhez kapcsolódó felületeinket vedd igénybe!

Fontos szem előtt tartani, hogy a védelmi intézkedésekről szóló jogszabályok a jövőben változhatnak, ezért érdemes figyelemmel követni a témához kapcsolódó híreket - tehát elképzelhető, hogy a több hónap múlva esedékes rendezvényeinknél már más részvételi feltételek lesznek aktuálisak. Az eseményeinket érintő módosításokról természetesen mi is folyamatos tájékoztatást adunk.



fb share