Csaknem 25 ezer kilométer a Yours Truly januári termése

A BSI Futónagykövetek szervezésében 1383-an futottak január utolsó hétvégéjén a Yours Truly mozgalom keretében. Dunakeszin voltak a legtöbben, de kiemelkedik Dunaharaszti, Esztergom, Dunaújváros, Pécs, Nyíregyháza és Csíkszereda is.


Ha a nálunk rögzített adatokat összeadjuk, az jön ki, hogy a finn kezdeményezés nyomán 56 településen 1383-an futottak, összesen 24856 kilométert.

A legmagasabb mutatók a megtett kilométerek és a létszám tekintetében is Dunakeszihez, s Bakos Gábor "Bitliszbához" kötődnek: 160-an 3600 kilométert tettek meg. A YT-mozgalomba szintén a kezdetektől bekapcsolódó Esztergom (Érdy Gábor vezetésével) 1772 kilométert tett a közösbe, míg a dunaújvárosiak -igaz, ők egy héttel korábban- valamivel többet, 1925-öt. Dunaharasztiban 100-an, Pécsett 80-an, Nyíregyházán 59-en futottak. De természetesen ezek csak statisztikai adatok, nem verseny volt.

Az erdélyi Csíkszereda sportolói - új futónagykövetüknek köszönhetően - elsőként csatlakoztak a Yours Truly-hoz, Kósa Szilárd így összegzett: "Tegnap itt Csíkszeredában 36 futótárssal együtt, közösen, összesen 706 km-et futottunk! Valóban közösen futni sokkal jobb, motiválóbb! A Vákár Lajos műjégpálya előtti szobor is jelzi: Csíkszeredában a hoki a fő sport. Egy kicsit népszerűsíteni kell a futást is!"

Ha most kimaradtál, nem maradtál le teljesen: február utolsó vasárnapján is lesznek YT-futások országszerte!

fb share