Egy hónap múlva 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás!

Április 10-én huszonhatodszor kerül sor a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseményére, a hagyományos T-Home Vivicittá Városvédő Futásra.

1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: "Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!" A mozgalomhoz hamarosan New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és Budapest (1986-ban) is csatlakozott.

Azóta már 25 alkalommal futottuk Budapestért, a résztvevők száma évről évre nő, tavaly, a 25. jubileumi városvédő futáson rekord részvételi szám született, több mint tizenkétezren futottunk együtt a fővárosért.
Ha szeretnél ott lenni a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson, számos táv közül választhatsz kondíciód, felkészültséged vagy kedved szerint. A hagyományos Vivicittá (12 km) és a Midicittá (6,5 km) a gyakorlottabbakat várja, a legkisebbek és az idősebbek választhatják a Minicittát (3,5 km) vagy a gyaloglást (2,8 km), a hosszútávfutóknak pedig ott a félmaraton (21 km).

Vannak olyan futók, akik valamennyi eddigi budapesti Vivicittá városvédő futáson ott voltak - közéjük tartozik Ujj Zoltán is. Interjúnkban elmondja, mit jelent neki a Vivicittá, a szellemiség, amit képvisel, és miért indul el minden egyes évben.

Get Adobe Flash player



fb share