EURÓPÁN KÍVÜL IS TERVEZNEK GOLDEN LEAUGE VERSENYEKET

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) vezetői a Golden League-sorozat megreformálását tervezik. A hírek szerint az eddigi hat helyett a jövőben 12 állomása lenne a sorozatnak, melyek közül többnek Európán kívüli város adna helyet.

A lehetséges egyesült államokbeli, ázsiai és arab-öbölbeli helyszínek mellett London is a rendezők közé kerülne, ami Nick Davies, az IAAF szóvivője szerint jó hírverést jelentene az atlétikának az angol fővárosban a 2012-es olimpia előtt. A terjeszkedéstől a szövetség illetékesei új szponzorok megjelenését is várják.

A Golden League idei versenyeinek Berlin, Oslo, Róma, Párizs, Zürich és Brüsszel ad helyet, és szokás szerint egymillió dollárt osztanak szét azon sportolók között, akik valamennyi alkalommal megnyerik a saját számukat.

Az IAAF számos egyéb kezdeményezéssel is igyekszik biztosítani 2009-ben a biztos pénzügyi helyzetet, valamint az atlétika további népszerűsítését. Ezt a célt szolgálja többek között a Toyota és az Adidas céggel kötött hosszútávú szponzori megállapodás, a berlini vb előre megkötött TV közvetítési szerződései, valamint a nemrég beindított magazin (www.spikesmag.com) is, mely az atlétika rajongókat célozza és a szakmai információk mellett színes hírekkel is szolgál a sportágról és a sportolókról.

Forrás: Online Edzésnapló

fb share