GEBRE ÚJRA MEGKÍSÉRLI A REKORDDÖNTÉST DUBAIBAN

Gebrselassie január 16-án ismét rajthoz áll a Dubai Maratonon. Elmondása szerint idén jobb formában van mint tavaly, amikor 2:04:53-as idővel nyert. Gebre szeretne a saját maga által ősszel Berlinben felállított világrekord (2:03:59) közelébe kerülni, és ha lehet, túlszárnyalni azt.

Gebre már tavaly is megpróbálkozott a világcsúcs megdöntésével Dubaiban, de akkor 28 másodperccel elmaradt a tervezett időtől, főként azért, mert a táv első felét az irammenők kicsit gyorsabban futtatták vele a tervezettnél (62 perc helyett 61:27 lett a félmaratoni részidő).

"Múlt évben két héttel Dubai előtt volt egy kisebb sérülésem, de idén minden OK, jól vagyok. És most nem fogom elkövetni azt a hibát, hogy túl gyorsan kezdek, mint tavaly." - nyilatkozta Gebre. A lassabb kezdés tavaly ősszel Berlinben meghozta gyümölcsét, hiszen ott sikerült a 62:04-es első félmaratonra egy 61:55-ös másodikat futnia, így felállítva az új világcsúcsot (2:03:59).

Ha most Dubaiban sikerülne a csúcsdöntés, Gebre a negyedmillió dolláros győzelmi pénzdíj mellé plusz egymillió dollárt zsebelhetne be. Ehhez persze minimum tökéletes időjárásra, tökéletes irammenőkre és tökéletes formára lenne szükség. Gebre korábban azt nyilatkozta, ilyen körülmények között esetleg képes lehet 2:02:59-re, de reálisabb célnak tartja a 2:03:30 - 2:03:20 közötti időt.

A 35 éves Gebre egyébként a futás mellett dolgozik is. Naponta 5-6 órát foglalkozik saját, többszáz fős vállalata ügyeivel: "A futásnak van elsőbbsége az életemben, hiszen ennek köszönhetek minden mást. Minden reggel 5.30-kor kelek, és indulok futni. Most elég hideg van nálunk, reggelente plusz egy fokban szoktam edzeni. Fél tíz - tíz körül érek be az irodába, ahol délután négyig dolgozom. Utána ismét edzek. Este fél tíz körül, de legkésőbb tízkor lefekszem aludni." - meséli el Gebre a napirendjét.

Forrás: Online Edzésnapló

fb share