Járd be az országot a BSI-vel!

Gyere sportolni vidékre a BSI-vel! Összeszedtük, milyen nagyobb vidéki sportesemények közül válogathatsz a 2011-es év első felében.

Futás, úszás, kerékpározás, görkorcsolya és nordic walking egyaránt választható azokon az eseményeken, amelyeket tavasszal és nyáron vidéken, és talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ország legnevezetesebb pontjain rendez a BSI. A kínálatból már most érdemes válogatni, és már most érdemes felírni a naptáradba az események időpontját. Sorba vesszük a lehetőségeket helyszínek, tájak szerint.

Balaton. Máris az első idei BSI-s esemény vidéken zajlik. Március 17-én rajtol a négy napig tartó 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton. Az ultrafutó eseményen a teljes Balaton megkerülésére, illetve a fél Balaton "körbefutására" egyaránt lehetőség nyílik. Ezenkívül - az esemény történetében idén először - maratont is futhatnak az indulók a tó északi partján.

Tisza-tó. A május 7-i Intersport Tour de Tisza-tó elsősorban a kerékpározás szerelmeseit várja, rajtuk kívül görkorcsolyások állhatnak rajthoz az eseményen. Az Alföld legnagyobb tavát 15 és 65 kilométeres túrák keretében biciklizhetik körül az indulók.

Kékes. Magyarország legmagasabb pontjára felfutni nem mindennapos dolog, de aki megcsinálja, óriási élményben lehet része. A Kékes Csúcsfutáson 11,6 kilométert kell megtenni, de vigyázat, mindezt kizárólag felfelé. Ez a futóesemény talán az egyik legnagyobb kihívást kínálja. Ha elég felkészültnek érzed magad, gyere, és fuss fel a Kékesre május 28-án!

Velencei-tó. Ha nyár, akkor tópart és úszás. A Velencei Tóúszás idén még csak két esztendős lesz, de már tavaly ezernél többen vettek részt az eseményen. Június 25-én a gyakorlott úszók 3000, a rövidebb távon indulók 1500 métert úszhatnak a tóban. Fogd fel úgy, mint egyfajta ráhangolódást a nyaralásra, és gyere a Velencei Tóúszásra!

Hortobágy. Gondolnád, hogy hazánk "nemzeti tája" sportolásra is alkalmas? Pedig így van, és mi sem bizonyítja jobban, mint hogy július 9-én immár nyolcadik alkalommal kerül sor a Délibáb Sportnapra. Ezen az eseményen aztán minden olyan sportágat kipróbálhatsz, akár egyszerre is, amit előzőleg egy versenyen csupán külön-külön tehettél meg. A Hortobágyon futhatnak, kerékpározhatnak, gyalogtúrázhatnak és a nordic walkingot is kipróbálhatják az indulók.



fb share