Csatlakozz te is Tónihoz a Kéken!

Puskás Antal látássérült természetjáró - vagy ahogyan a Turista Magazin olvasói ismerik, Tóni - tavaly augusztus közepén vágott neki Írott-kőtől az 1160 kilométeres Kéktúrának, amit végül 58 nap alatt, számtalan önkéntes kísérő segítségével teljesített. Tóni a hollóházi befutón jelezte, hogy ha módja lesz rá, szeretné folytatni az ország bebarangolását az Alföldi és a Dél-dunántúli Kéktúrával.


Az MTSZ ezért megszervezte az idei kékezését, és Tóni május 28-án Sátoraljaújhelyről elindult az Alföldi Kéken. A terv az Alföldi és a Dél-dunántúli Kéktúra egymás utáni legyűrése, és ha sikerül elegendő önkéntes kísérőt toborozni, a segítségükkel Tóni augusztus 13-ára teljesítheti álmát, végigjárhatja az Országos Kékkört!

Túrázz Te is Tónival! Várnak minden vállalkozó szellemű, természet és emberbarát túrázót, aki kedvet kapott a kéktúrához, és szívesen segítené Tónit az augusztus közepéig tartó útja alatt egy-egy szakaszon, vagy akár pár kilométeren is. Aki szeretne, a turatars kukac termeszetjaro.hu címen jelentkezhet kísérőnek!

Alföldi Kéktúra: 45 nap, 861,04 km, 267 óra
Dél-dunántúli Kéktúra: 31 nap, 545,9 km, 185 óra

A túranaptárat ide kattintva tudod megnézni, a tavalyi túráról pedig itt olvashatsz.

fb share