LIU XIANG VALÓSZÍNŰLEG NEM INDUL A BERLINI VB-N

Valószínűleg az augusztusi berlini világbajnokságon sem indul Liu Hsziang, a kínaiak gátfutója, aki még a pekingi olimpián szenvedett sérülést.A 110 gát athéni bajnoka hosszú ideje tartó sarokfájdalmai miatt decemberben feküdt kés alá.

"Liu nem indul Berlinben, kivéve, ha addigra képes lesz 13.20 mp-et futni. Különben semmi értelme nem lenne a dolognak, hiszen már az előfutamokban kiesne, az pedig nem tenne jót az önbizalmának" - mondta Szun Haj-ping, az atléta trénere.

A tréner elmondta: 25 éves tanítványa - aki az Egyesült Államokban lábadozik - várhatóan áprilisban kezdheti meg az edzéseket, így minden bizonnyal csak a szeptemberi, sanghaji Grand Prix-viadalon láthatják újra a rajongók.

A pekingi játékok atlétikaversenyeinek legnagyobb érdeklődéssel várt száma volt a hazai szurkolók körében a férfi 110 m gát, melyen a címvédő Liu a világcsúcstartó kubai Dayron Roblesszel csapott volna össze. Ám a nagy párharc elmaradt, miután Liu az előfutam első rajtja után sántikálva elhagyta a Madárfészket.

Forrás: NSO

fb share