Ma volt a SPAR Budapest Maraton Fut a színház kategóriájának eredményhirdetése és díjkiosztója

A 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton 5 fős Ekiden Váltójában 8 színházi csapat indult a "Fut a színház" kategóriájában. A BSI ma adta át az Operaház Székely Bertalan termében a résztvevőknek a kupákat és az okleveleket.

Kocsis Árpádtól, a BSI versenyigazgatójától vehették át a dobogós csapatok a serlegeket, a további öt váltó pedig az emléklapot.

A 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton "Fut a színház!" kategória eredményei:

Hely

Intézmény

Csapattagok

1.

Kolibri Színház

Major Sándor, Megyes Melinda, Szanitter Dávid, Bodnár Zoltán, Ruszina Szabolcs

2.

Ördögkatlan Fesztivál

Gombási Csilla, Bérczes László, Bérczes Zsigmond, Kiss Mónika, Sztrókay András

3.

Magyar Színház

Soltész Bözse, Szatmári Attila, Tóth Sándor, Benkő Nóra, Szebenyi Etelka

4.

Bárka Színház

Lővik Árpád, Pásztor Tibor, Berkeczi Liliána, Fodor Krisztina, Kiss Mónika

5.

Opera I.

Miklósa Erika, Nagy Csaba, Mozsár István, Váradi Zita, dr. Főző Virág

6.

Opera II.

Pérchy Ákos, Bálint András, Mrs. Eszter Kunsági, Konrád Mónika, Sztán István

7.

Nemzeti Táncszínház

Homoki László, Szegi Zoltán, Kimlei Katalin, Kotsis Ágota, Kovács Béla

8.

Színházi Kritikusok Céhe

Tompa Andrea, Jászay Tamás, Kelemen Orsolya, Miklós Melánia, Proics Lilla

A díjátadás után a jelenlévők egy rövid filmet is megnézhettek a színházak szerepléséről a SPAR Budapest Maratonon.

A kategóriát megnyerő Kolibri Színház csapatában négy művész, és egy művészi díszítő futott, tudhattuk meg Novák Jánostól, a színház igazgatójától.
"Könnyű volt összeszedni a csapatot" - mondta Szanitter Dávid. "Van egy szakszervezetisünk, a Bodnár Zoli, és ő mindig megszervezi nekünk az ilyen megmozdulásokat."
"Az az igazság, hogy közel lakom a BSI-hez" - fűzte hozzá Bodnár Zoltán. "Csak odabiciklizem, és benevezem a színház tagjait. Mondjuk idén nem sikerült mindent tökéletesen megszerveznünk, mert amikor pont én váltottam Dávidot a Lágymányosi hídnál, akkor először valahogy elkerültük egymást, úgyhogy az időnk lehetett volna akár egy perccel jobb is..."

A harmadik helyet megszerző Magyar Színház csapatának három női futója lelkesen mondta, hogy amíg áll a színház, addig ők jönnek váltót futni - az ő váltójuk már tavaly is ott volt a SPAR Budapest Maratonon!
"Én már kétszer voltam első futó" - meséli Soltész Bözse. "Annyira meghatott vagyok ilyenkor, hogy a legtöbb energiám arra megy el, hogy ne kelljen bőgnöm. Olyan, mintha kitört volna a világbéke. Idén láttam, ahogy egy fiú leállt, és megfogtam a vállát, ő felnézett és futott tovább. Aztán lesegettem hátra, és láttam, hogy jön. Hát ettől meg nekem lett több erőm, és megvolt, hogy miből teszem meg a következő két kilométert."

Az Operaház látványos zenei produkcióval is hozzájárult a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton hangulatához: az épület lépcsőjéről Héja Domonkos főzeneigazgató vezényletével egy kórus köszöntötte az arra haladó futókat Ókovács Szilveszter kormánybiztos közreműködésével, míg az épület teraszáról rézfúvósok biztatták a maratoni táv teljesítőit.

A színházak nem csak csapatokat indítottak, de az iskolai csapatok részére a Magyar Színház és a Bárka Színház belépőket ajánlott fel egyes előadásaira.

Reméljük, jövőre is találkozunk a színházak képviselőivel a mezőnyben!

Get Adobe Flash player



fb share