Veres Ottó jubileumi félmaratonja a T-Home Vivicittán

Jó ötletnek tartotta a félmaratoni táv bevezetését a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson Veres Ottó, aki tizenötödik 21 kilométeresére készül. A Nógrád megyei Rádon élő futó már több mint két évtizede rendszeres résztvevője a futóeseményeknek.

- Hányadik alkalommal neveztél a városvédő futásra?

- Nehéz megmondani, minimum tizedszer leszek ott a rajtnál. Emlékszem, milyen újdonság volt első alkalommal részt venni ezen a versenyen. Nagyon fárasztó volt a debütálás, de szép élményekkel gazdagodtam. Azóta is kedvenc versenyeim közé tartozik a T-Home Vivicittá, hiszen ideális a távolság, mindig rengeteg futó gyűlik össze és a környezet is gyönyörű. Elsősorban a pesti rakparton és az Andrássy úton szeretek futni. Külön öröm, hogy ezúttal félmaratoni távra is lehetett nevezni.

- Rádon élsz, Budapesten dolgozol. Hogy jut időd a felkészülésre?

- Két helyszínen zajlanak az edzések: egyrészt otthon, a falum mellett, másrészt pedig a Margitszigeten. Szerencsére a munkahelyemtől mindössze öt perc séta a sziget, ahol ma reggel is két kört futottam. Tavaly május és szeptember között három is könnyedén ment, remélem, hogy az idény közepére én is jobb formába lendülök. A falumban él Sipos Zoltán barátom, akivel legutóbb a Balaton Szupermaratonon is egy csapatban futottam, olykor együtt is szoktunk edzeni.

- Húsz év után mi motivál még a futásban?

- Egyszerűen jól érzem magam közben, nemcsak jó időtöltésnek tartom, de kellemesen el is fáradok tőle. Az elmúlt két évtizedben folyamatosan versenyeztem, kizárólag akkor nem tudtam rajthoz állni, mikor Németországban, majd Ausztriában dolgoztam. Sajnos több nevezésemet is át kellett adnom másnak, mert nagyon ritkán tudtam hazajönni. Számításaim szerint a 15. félmaratonomra készülök, 3-4 harminc kilométeres versenyem is volt már, sőt tavaly a maratont is lefutottam. Nem volt könnyű menet, komoly felkészülés szükséges hozzá.

- A család mennyire tolerálja a hobbid? Hiszen rengeteg hétvégén versenyzel.

- Szerencsére megértik, és elfogadják. Most is minden gond nélkül elengedtek a Balatonhoz a négynapos idénynyitóra. A gyerekek még picik a sportoláshoz, de a nyolcéves fiam nagyon lelkes és érdeklődő a májusi kék gyalogtúrával kapcsolatosan. Kezdetnek kiváló lesz ez a gyaloglás, és talán még a futást is megszereti.



fb share