KÁLOVICS ANIKÓ HÉTVÉGÉN ÚJRA RAJTHOZ ÁLL

Kálovics Anikó hétvégén ismét versenyez: a San Vittore Olona-ban 77. alkalommal megrendezésre kerülő Cinque Mulini mezeifutó versenyen szurkolhatunk érte ismét.

ELKAPTÁK A RÉSZEGEN FUTÓVERSENYZŐKET

A határőrök vetettek véget két ittas fehérorosz állampolgár futóversenyének, akik abban fogadtak, melyikük teszi meg gyorsabban a távot az ukrán határ és a kocsma között. A vetélkedés egy zárkában végződött, eldöntetlenül.

GREENE SZERINT BOLTNAK MÁR CSAK SPRINTELNI KELL MEGTANULNIA

Maurice Greene, már visszavonult olimpiai és világbajnok amerikai vágtázó szerint a pekingi játékokon három számban világcsúccsal győztes jamaicai Usain Bolt elképesztő tehetség, aki mindent ösztönösen csinál, s ha megtanul sprintet futni, számtalan rekordot dönthet meg még a jövőben.

KÁLOVICS ANIKÓ VERSENYT NYERT SPANYOLORSZÁGBAN

Kálovics Anikó nyerte a spanyolországi San Sebastianban rendezett mezeifutó-versenyt.

MIKLÓS PÉTER OTT LEHET AZ EB-N

Miklós Péter 6.65 mp-cel megnyerte a 60 m-es síkfutás döntőjét a bécsi fedettpályás atlétikai versenyen, szombaton. A Honvéd versenyzője ezzel teljesítette a kiküldetési szintet a márciusi, torinói tető alatti Európa-bajnokságra.

SZAUNÁZNI JÓ!

Szaunázni mindig jó, ilyenkor télen, a hidegben még többen kapnak hozzá kedvet. Jólesik edzés után, az egész napi síelést követően, de egyszerűen testet-lelket melengető kikapcsolódásnak sem utolsó.

POZSONY VÁRJA A MARATONISTÁKAT!

2009. március 27-29. között Bratislava (Pozsony) utcáit immár negyedik alkalommal lepik el majd a sportbarátok, a ČSOB BRATISLAVA MARATHON 2009 résztvevői.

LIU HSZIANGOT KITÜNTETIK

Liu Hsziangot, a pekingi játékokon az első futamban visszalépett világ- és olimpiai bajnok gátfutót is jutalmazták a tavalyi esztendőben nyújtott teljesítményéért a kínai sportvezetők.

SOKALLJÁK A MÁTRÁBAN RENDEZETT VERSENYEKET

Fórumot hívott össze a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, hogy korlátok közé szorítsák a Nógrád és Heves megye térségében mind gyakoribb, füsttel és környezetszennyezéssel járó versenyeket.

A SZAHARA KERESZTBEN BIZTOSAN MEGLESZ

A Szaharát fogja keresztülfutni 2009 ősze és 2010 tavasza között Hidvégi-Üstös Pál multisportoló, a világon elsőként Nouakchottól Szaúd-Arábiáig, nagyjából 10 500 kilométeren át. A felkészülés részeként decemberben Algériában, a nyugat-szaharai sivatagban futott négy és fél nap alatt 170 kilométert.

NÉZD MEG, TÖRZSFUTÓ LETTÉL-E?

Azok a futók akik 2008-ban legalább 5 BSI versenyre beneveztek, vagy a BSI versenyein 75 km-t futottak, 2009-ben törzsfutókká válnak és kedvezményesen nevezhetnek a BSI versenyeire, valamint további kedvezményekben részesülnek.

CHRISTINA APPLEGATE ÚJRA FUT

Az amerikai színésznő úgy gondolja, az új esztendő csak jobb lehet, mint amilyen 2008 volt. Christina Applegate tavaly elvesztette barátját, nála pedig mellrákot diagnosztizáltak.

A FUTÁS FÜGGŐSÉGET OKOZ

Ha hetente néhányszor futni jársz, és már szert tettél egy bizonyos kondícióra, észreveheted, hogy a futáshoz bizony egy idő után ragaszkodni kezd az ember, s ha egyszer-egyszer elmarad az edzés, akár ingerlékennyé is válhat.

MIT KÍVÁN A SPORTOLÓ SZERVEZETE?

Ha sportolunk, valamivel több szénhidrátra és fehérjére van szükségünk, kismértékben nő az ásványi anyag-, és vitaminigényünk is, de ezt az étrend általában fedezi. Étrend-kiegészítők használata speciális élethelyzetek kivételével nem indokolt.

GEBRE NEM INDUL A VILÁGBAJNOKSÁGON

Várhatóan kihagyja a nyári berlini atlétikai világbajnokságot Haile Gebrselassie, a maratonfutás etióp világcsúcstartója. A 35 éves csodafutót nem motiválja a vb-részvétel.

MÁR CSAK KÉT HÓNAP VAN HÁTRA, ÉS RAJTOL A 2. BSI BALATON SZUPERMARATON!

Mindössze két hónap van hátra, és elrajtol a BSI ultramaratoni futóversenye, a 2. BSI Balaton Szupermaraton. A futni vágyóknak a remekül sikerült 2008-as verseny után 2009-ben is van lehetőségük megmérettetni, és futva meghódítani a magyar tengert.

KENYAI ÉS ETIÓP SIKER A MUMBAI MARATONON

Az indiai városban ez volt az első nemzetközi sportesemény a novemberi véres terrorakció óta. Kenneth Mugara személyében kenyai győztest avattak a férfiaknál a Mumbai Marathonon, amely az első nemzetközi sportesemény volt az indiai városban a novemberi véres iszlamista terrorakció óta, amelyben 179 ember vesztette életét.

BOLT 400 MÉTEREN KEZDI AZ IDÉNYT

Usain Bolt 400 méteres versennyel kezdi meg az idényt.

PISTORIUS CÉLJA A BERLINI VB

Az amputált lábú, dél-afrikai Oscar Pistorius a berlini atlétikai világbajnokságon való részvételt nevezte meg idei céljaként.

ÉRMET VÁR AZ EB-N AZ ATLÉTÁK KAPITÁNYA

Egy dobogós helyezésben gondolkozik Dornbach Ildikó a márciusi fedettpályás atlétika Európa-bajnokságon, amely a tavaly szeptemberben kinevezett szövetségi kapitány első nagy megmérettetése lesz.

GEBRE NYERT, DE NEM FUTOTT VILÁGCSÚCSOT

Az etióp Haile Gebreselassie nem tudta megdönteni saját, 2008-ban Berlinben futott 2:03:59-es világcsúcsát a mai Dubai Maratonon. A mezőny helyi idő szerint reggel 6 óra 30 perckor vágott neki a 42,195 kilométeres távnak. A hűvös, esős, párás időjárás nem kedvezett neki, de futott idejét így is sokan megirigyelnék.

EGYMILLIÓÉRT FUT DUBAIBAN GEBRE

Szeptember 28-i, 2:03:59 perces világcsúcsának megdöntéséért és nem mellesleg a rekordért járó egymillió dollárért áll rajthoz a pénteki, dubaji maratoni futóversenyen az etióp Haile Gebrselassie.

2009-01-15

YOURS TRULY 50 ÉS 25 KM - ÖRÖMFUTÁS A JAVÁBÓL!

Csatlakozz és élvezd a téli futást! 2010. Január 25-én, vasárnap és február 22-én, vasárnap fuss Te is a Yours Truly 50 és 25 kilométeres távjain! Ez egy otthoni futás, mégis igazi nemzetközi verseny!

MEGVANNAK AZ ULTRAFUTÓ OB-K VÉGLEGES IDŐPONTJAI

Az UMSZ kihirdette a 2009-es évi ultrafutó országos bajnokságok időpontjait.

ATLÉTIKAI AKADÉMIA ÉPÜL MAROKKÓBAN

Nemzetközi atlétikai akadémia építése kezdődött a marokkói Ifránban; a mintegy nyolcmillió eurós beruházást VI. Mohamed király indította útjára.

EL-GERÚZS AMERIKÁBAN TANUL

Üzletvezetést, igazgatást és marketinget tanul mostantól - tervei szerint - öt éven át az Egyesült Államokban Hisam el-Gerúzs kétszeres olimpiai bajnok marokkói atléta, az 1500 méteres szám világcsúcstartója.

KÉSZÜLJ MÁR MOST A BSI ESEMÉNYEIRE!

Ugyan még tél van, de a BSI már javában készül a tavaszi futószezonra. Hogy a téli felkészülés könnyebb legyen, elevenítsd fel velünk a 2008-as év eseményeit!

VOZÁR ATTILÁNAK ISMÉT HAMIS CSEKKEL FIZETTEK AZ AMERIKAIAK

Egy ideig úgy nézett ki, Vozár Attila hosszútávfutónk megkapja a neki járó pénz egy részét Amerikából. A jelek szerint azonban mégsem.

KÁLOVICS MÁSODIK LETT ELGOIBAR-BAN

A hétvégén a spanyolországi Elgoibar-ban rendezett mezeifutó versenyen Kálovics Anikó sokáig vezetve végül második helyen ért célba a 6,6 kilométeres távon. A nőknél a kenyai Florence Kiplagat, a férfiaknál az etióp Ayele Abshero győzött.

REKORD A DÉLI-SARKON

Három kanadai világrekordot állított fel a leggyorsabb átkelésben a Déli-sarkon. 1130 kilométert tettek meg sítalpakon, hócipőkben, gyalog.

AZ ALKALMAZKODÁS ÉS AZ EDZÉSTERHELÉS

A változások, problémák, munkahelyi stressz megviseli a szervezetet. Ám a test képes alkalmazkodni ezekhez a kihívásokhoz. A rendszeres mozgás azért is fontos, mert a sport közben jelentkező akadályok legyőzése megkönnyíti a hétköznapi problémák megoldását is.

GEBRE ÚJRA MEGKÍSÉRLI A REKORDDÖNTÉST DUBAIBAN

Gebrselassie január 16-án ismét rajthoz áll a Dubai Maratonon. Elmondása szerint idén jobb formában van mint tavaly, amikor 2:04:53-as idővel nyert. Gebre szeretne a saját maga által ősszel Berlinben felállított világrekord (2:03:59) közelébe kerülni, és ha lehet, túlszárnyalni azt.

EURÓPÁN KÍVÜL IS TERVEZNEK GOLDEN LEAUGE VERSENYEKET

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) vezetői a Golden League-sorozat megreformálását tervezik. A hírek szerint az eddigi hat helyett a jövőben 12 állomása lenne a sorozatnak, melyek közül többnek Európán kívüli város adna helyet.

ÓRIÁSI FUTÓCIPŐ AKCIÓ A SPURI FUTÓBOLTBAN

Január 5-étől óriási futócipő akcióval vár mindenkit a Spuri Futóbolt!

LIU XIANG VALÓSZÍNŰLEG NEM INDUL A BERLINI VB-N

Valószínűleg az augusztusi berlini világbajnokságon sem indul Liu Hsziang, a kínaiak gátfutója, aki még a pekingi olimpián szenvedett sérülést.A 110 gát athéni bajnoka hosszú ideje tartó sarokfájdalmai miatt decemberben feküdt kés alá.

KÁLOVICS DIADALA LEGNANOBAN

Kálovics Anikó nyerte meg a Legnanóban 52. alkalommal megrendezett nemzetközi mezeifutó-versenyt.

KIJELÖLTÉK A GOLDEN LEAGUE SZÁMOKAT

A férfiaknál és a nőknél is öt-öt számban lehet majd harcba szállni az egymillió dolláros fődíjért az atlétikai Golden League-versenyeken.

TAROLTAK A KENYAIAK TAJVANON

Kenyai győzteseket avattak a tajvani fővárosban december 20-án rendezett maratoni távú futóversenyen: a férfiaknál Sammy Chumba, a nőknél Carolina Kilel volt a leggyorsabb.

KENYAI ÉS ETIÓP GYŐZELEM SAO PAULO-BAN

A kenyai James Kipsang és az etióp Yimer Wude Ayalew bizonyult a leggyorsabbnak a férfiak, illetve a nők mezőnyében a 84. alkalommal megrendezett Sao Pauló-i szilveszteri utcai futóversenyen.

MAGYAR BRONZ STÁJERORSZÁGBAN

Benedek Zsolt bronzérmet szerzett a stájerországi Kainachban tizedszer megrendezett szilveszteri futáson.

FUSS TÉLEN IS, DE ÖLTÖZZ MELEGEN!

A futás szerelmeseit még a téli mínuszok sem tudják eltántorítani a mozgástól. Ilyenkor azonban nagyon oda kell figyelni arra, hogy kellően meleg, mégis kényelmes futóruhát viseljünk.

TOVÁBB JAVULHATNAK A FUTÓ-REKORDOK

A kaliforniai Stanford Egyetem felmérése szerint már csak legfeljebb 21 századdal javítható tovább a férfi 100 méteres síkfutás világcsúcsa, amelynek 9,48 mp a legvégső határa.

HÍDVÉGI-ÜSTÖS A SZAHARÁBA KÉSZÜL

Egy magyar sportoló, Hídvégi-Üstös Pál lehet az első ember a világon, aki széltében futja keresztül a Szaharát.

BOLT TOVÁBB FARAGNÁ A REKORDOKAT

A háromszoros olimpiai bajnok jamaicai atléta, Usain Bolt kijelentette: tovább szeretne faragni az általa felállított rekordokból.

BOGÁR JÁNOS GYŐZÖTT OSTRAVÁBAN

Dermesztő hidegben, mínusz tíz fokos hőmérsékletben rendezték meg az észak-csehországi iparvárosban a hagyományos téli félmaratoni futóversenyt, melyen 235 atléta tette próbára tűrőképességét.

KÁLOVICS MÁSODIK LETT BOLZANOBAN

Kálovics Anikó a második helyen végzett az olaszországi Bolzanóban rendezett hagyományos szilveszteri utcai futóversenyen.

fb share