Edzésterv a postaládádba!

Elhatároztad, hogy rendszeresen fogsz kocogni, de nem tudod, mikor, mennyit, milyen tempóban, milyen időközönként?
Itt a segítség! >>>

Ki a cerka és ki a radír?

Az edzett radír és az edzetlen cerka

Futóeseményeken kik érkeznek elől a célba? A cerkák, azaz a menő vékony futók. Utánuk rohannak be a célba az edzett amatőrök, őket hívjuk a radíroknak. Ám szép számmal vannak a mezőnyben dupla radírok, ők azok, akik később érkeznek, de még futva. Ők az edzett túlsúlyosak.

És hátul gyalogolnak vagy el sem indultak az edzetlenek. Függetlenül az alakjuktól: cerkák és radírok.

Edzésterv Monspart Saroltától - 9 hét alatt 3,5 kilométer

Dupla-radíroknak 3,5 kilométer lefutása 2 hónap alatt Monspart Saroltától!

Ez a 9 hetes edzésterv azoknak a vállalkozó kedvű életmódváltóknak szól, akik szeretik a kihívásokat. Aki minimum egy-két éve nem sportol, súlyfelesleget is birtokol (de a testtömegindexe nem nagyobb 30-nál), válassza bátran ezt a 9 hetes felkészítőt 3,5 kilométer megállás nélküli lefutására.

4 kilométer 8 hét alatt

Ez a nyolc hetes edzésterv azoknak a vállalkozó kedvű életmódváltóknak szól, akik szeretik a kihívásokat. Aki egy-két éve nem sportol, esetleg súlyfelesleggel is küzd (de 20%-kal nem több az ideális testsúlyánál), válassza bátran a 4 kilométeres felkészítőt.

7 kilométer 8 hét alatt

Ez a nyolc hetes edzésterv azoknak a vállalkozó kedvű életmódváltóknak szól, akik szeretik a kihívásokat. Aki pedig, heti 1-2 alkalommal bármilyen sportágat művel, és az ideális testsúlyánál 15%-kal nem több, biztos lehet abban, hogy minden gond nélkül teljesíti a 7 kilométeres távot

Edzésterv Monspart Saroltától - 15 hét alatt 5 km

15 hetes edzésterv az 5 km-es távra Monspart Saroltától

Ez az edzésterv annak szól, aki egészséges, aki nem sportolt az utóbbi években, aki túlsúlyos dupla-radír, akár 30 éves is elmúlt. Sőt annak is, akinek stresszben nagyon gazdag, testedzésben szegény az életmódja. Ez a fokozatos és óvatos 15 hetes felkészülés minden egészséges és vállalkozó szellemű dupla-radírt képessé tesz az 5 km lefutására. A heti 2-3 edzés lendületes gyaloglással és lassú futással fokozatosan növeli a terhelést. Az egyes hetek edzésprogramja kétszer vagy háromszor megismételhető, ha szükséges, annak aki lassan halad. A lassú, kényelmes tempójú futás (a táblázatban f-fel jelölve) az a sebesség, amely közben még beszélgetni is lehet.

fb share