Akinek aerobik oktatóként hiányzott a tánc

Horváth Gréta gyerekként 10 évig volt versenytáncos, de mostanra már aerobik és pilates edző, sportoktató lett, aki saját edzésformát dolgozott ki. Az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napon ő tartja a második, Pilates órát, ahol minden izmot megmozgat.

- Most már rendszeres résztvevője a BSI fitnesz eseményeinek - de hogyan jutottál el a könyvtáros-kulturális menedzser iránytól a sportoktatói végzettségig? Mi motivált?
- A sport az életem, a hivatásom. Fontos volt, hogy legyen diplomám, komolyan szerettem volna ezekben a szakmákban is tevékenykedni, de az egyetemmel párhuzamosan elkezdtem edzőként is dolgozni, s nagyon hamar világossá vált, hogy a sport lesz az én igazi utam. A sport feltölt, egyensúlyban tart, így szerettem volna átadni a tudásomat, alkotni valami olyat, ami másoknak is örömet szerez. Mindig is célom volt, hogy másokkal is megszerettessem ezt a fajta mozgásformát, és ebből már következett a sportoktatói pálya.

- Hogyan lett az általad évekig folytatott társastáncból Pilates és Bailar Aerobik?
- A versenytánchoz jó állóképességre és hajlékonyságra volt szükségem, ezért már a versenyzés mellett kiegészítő sportként űztem az aerobikot. Ahogy az aerobikos ismereteim bővültek, úgy vezetett az út a Pilateshez, amit azóta már tanfolyami szinten oktatok a Fitness Company edzőképző iskolában. A mai napig szerez meglepetéseket számomra, új és új kihívások elé állítja az izmaimat.
A Bailar Aerobik egy teljesen új koncepció, hiszen a versenytáncosok által táncolt samba, cha-cha-cha, jive és rumba figurákat ötvöztük az aerobikos lépésekkel az adott stílusnak megfelelő zenére.
A legegyszerűbben úgy fogalmazhatnám meg, hogy aerobik oktatóként is hiányzott a tánc. Aerobik koreográfiák készítése közben akaratlanul is táncos figurákat léptem, így fogalmazódott meg bennem, hogy a két műfajt ötvözni kellene.

Az interjú további részét, melyben Gréta a latin táncok és az aerobik lépések ötvözéséről, saját Pilates edzéstervének kialakításáról és az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napra tervezett órájáról beszél, itt olvashatod el.fb share