Spuri Futóbolt - Sidas napok mától

Ismerd meg, milyen érzés úgy sportolni, hogy a lábadat egy 100%-ig saját spottalpbetét támasztja alá. Hogyan lehetséges ez? Most augusztus 26-29 között személyesen teheted fel kérdéseidet a Sidas sporttalpbetét-készítő szakemberének a Váci úti Spuri futóboltban.Arra azonban készülnöd kell, hogy nagyjából fél óra, míg a vizsgálat zajlik, és elkészül a betét, tehát lehet, hogy majd várnod kell. De érdemes!
Az úgynevezett Custom betét, amely egy teljesen sík betétlapból készül, és azáltal lesz 100%-ig egyedi, hogy a Te lábad hőlenyomatát veszik alapul a készítéskor.

A jobb oldali képen látható Podoscope egy olyan műszer, amely egy speciális kék fény segítségével megvilágítja a terhelt pontokat a talpadon, így egyszerűen látható a tükör segítségével, hol terheled jobban a lábad. Itt a szakember megnézheti, van-e valamely egyéb deformitása a lábadnak (pl. bokasüllyedés, stb.)
Fontos azonban tisztázni, a Sidas betétei: SPORTTALPBETÉTEK, nem pedig egészségügyi /ortopéd-betétek. Ha valamely komolyabb problémád van, a hétköznapokon az orvosi betétet használd. Viszont ebben az esetben még inkább szükséged van sportoláshoz egy speciális betétre.

Feltétlenül hozd magaddal:

Sportcipőd, amely sporthoz szeretnéd használni a betétet (Pl: futás, biciklizés, túra stb.) Ha ez megvan, könnyedén el is készíthető a TE 100%-os sportbetéted, ezt viszont nem veheted ki utána , hogy beletedd egy másik cipőbe, mert a szakember teljesen beleszabja a cipődbe.

A 100%-ig lábra formázható betétek speciálisan az adott sporthoz, egy meghatározott terhelésre készülnek, ezért nem ajánlatos azt kivenned és más cipőbe beletenned. Pl: Futóbetétedet ne használd kerékpározáshoz, mert ott más terheléshez vannak kialakítva a betét megerősített pontjai.

Tavaly készült egy interjú is a vizsgálatok alatt a vizsgálatot végző szakemberrel, ezt most újra megnézhetitek itt:

Get Adobe Flash playerfb share