Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 ősz) - Paula Radcliffe

Paula Radcliffe minden idők egyik legjobb futónője. Ő a maraton világrekordere (2:15:25), övé a táv öt legjobb eredményéből négy, nyert mezeifutó- és félmaratoni-világbajnokságot, volt 10 000 méteren Európa-bajnok. Jelenleg két gyermekét neveli, és mellette edzősködik, tanácsokat ad, kommentátorként dolgozik, és persze fut. Legutóbb pedig az Athletics Illustratednek adott interjút, ebből idézünk.

- A szülei is futók voltak. Ők adták az inspirációt?
- Igen, először édesapámmal kezdtem futni, aztán kinőttem őket, utána már valamelyikük kerékpárral kísért engem.
- Emlékszik arra a pillanatra, amikor rádöbbent, komolyabban is érdemes foglalkoznia a futással?
- Mindig úgy gondoltam, hogy nekem ezt kell csinálnom, mert nagyon élveztem. Talán az első pillanat, amikor elhittem, hogy komoly karriert futhatok be, 1992-ben volt, amikor megnyertem a bostoni mezeifutó-világbajnokságon a juniorok versenyét.
- Egész eddigi életét kitöltötte a futás. Tervezi, hogy mostantól edzőként maradjon a sportágban?
-Igen, megfordult a fejemben, de a gyermekeim elsőbbséget élveznek, nem akarok hosszú heteket távolt tölteni tőlük. De mindig a sportágban maradok, és persze még mindig futok. Dolgozom kommentátorként, és vannak még ötleteim, elsősorban a doppingellenes küzdelemben szeretném viszonozni mindazt, amit a sporttól kaptam.

A Paula Radcliffe: a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket című cikk a most megjelent őszi Spuri Futómagazin 54-55. oldalán olvasható teljes terjedelmében.

A Magazin kapható a BSI nevezési irodájában, a Spuri Futóboltokban, illetve eseményeinken az INFO sátorban. De érdemes előfizetni, ugyanis a következő négy szám ára előfizetve darabonként 850 Ft helyett csak 750 Ft, Spuri Futókártyával pedig csak 675 Ft! Ráadásul minden számmal nyerhetsz, ha előfizető vagy!

Az előfizetésről bővebb információt itt találsz.
Az előfizetéshez kapcsolódó játékról pedig itt olvashatsz.fb share