Tovább terjed a futás szeretete a színházi világban

A férfiaknál a Vígszínház, a vegyes csapatoknál a Kolibri Színház, a hölgyeknél az Operaház statisztái, a muzsikusok között pedig az Óbudai Danubia Zenekar váltója győzött a Fut a színház versenyében. Tegnap tartották az ünnepélyes díjkiosztót.


A 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál Fut a színház váltóversenyében már harminc színházi csapat érkezett célba, ami jelentős ugrás az öt évvel ezelőtti, akkor még kísérleti jelleggel rajtolt, nyolc csapatos mezőnyhöz képest. Megyes Melinda a Kolibri Színház tagja az a színész, aki mind az öt évben futott! Idén első alkalommal állított ki csapatot az Operett Színház, a Színművészeti Egyetem, az Óbudai Danubia Zenekar, a Fidelio és az Aranytíz.

A váltók tagjainak sorában sokak mellett ott futott a Kossuth-díjas Miklósa Erika, Hegyi Barbara, Csőre Gábor, Őze Áron, Szilágyi Csenge és Lévay Viktória is.

Az ünnepélyes díjkiosztón a Vígszínházban Eszenyi Enikő igazgatónő - a lenti képen a tiszteletbeli éremmel - adta át a kupákat a férfiváltók tagjainak, köztük természetesen a sajátjainak is, a bajnoki címét védő Vígszínház stafétájának (Friedrich Gergely, Hamp Gábor, Józan László, Csőre Gábor), akik sorrendben harmadszor végeztek az élen.

"A társulat minden tagja büszke rájuk, hiszen az abszolút sorrendben is óriási a 23. helyük a versenyen indult 1200 staféta között. A próbák és előadások közötti időben edzettek, minden elismerést megérdemelnek." - mondta a büszke igazgatónő.

A Fut a színház versenyben is egyre felkészültebb csapatok indulnak, amit jól bizonyít, hogy a férfiaknál a legjobb hat közé kerüléshez 3 óra 40 percen belüli idő kellett!


A vegyes váltókban - a tavalyi ezüst után - az elsőséget a Kolibri Színház művészei szerezték meg (Oberfrank Péter József, Bárdi Gergő, Nizsai Dániel, Megyes Melinda). A kategória győzelmet jelentő teljesítményben (tavalyi idejüket 18 perccel javították meg!) főszerepet játszott a Bors néniben Lackót alakító Megyes Melinda, aki az utolsó pillanatig színen volt az október 11-i előadáson, majd gyors átöltözés után biciklire pattant, hogy még elérje csapata utolsó váltását, és futhasson a célig.

Az első alkalommal kiírt női versenyben az Operaház statiszták 2 (Szőcs Boróka, Szvetnik Katalin, Fenyvesi Anna, Polyák Sophie), a zenekarok közt az Óbudai Danubia Zenekar (Bodor János, Ott Rita, Papp Mária, Nagy Krisztina) győzött.

A maratoni távot egyéniben 14. alkalommal futotta le Rikker Mária az Operett Színház énekese, teljesítette még Oszterman Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház tagja és Szabó Attila, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgató-helyettese is.

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) a színházi csapatok nevezési díjait jótékonysági céllal a Bajor Gizi Színészmúzeum számára ajánlotta fel. Az összegyűlt 415.000 Ft-os összegről szóló csekket Máth István ügyvezető igazgató adta át Szabó Attilának, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgató-helyettesének.


A díjkiosztón készült fotók galériája ITT >>>>


Fotó: Kozma János és Róth Tamásfb share