Ködből a napsütésbe: 8. Intersport Túranap és Terepfutás

A szombati 8. Intersport Túranap és Terepfutás nagyrészt remek, napsütéses időben zajlott, teljesítménytúrázók, terepfutók, természetbarátok és családok egyaránt részt vettek a három táv valamelyikén.


Csillaghegyről indult, s 10, 18 vagy 29 kilométer megtétele után ugyanitt zárult az Intersport Túranap és Terepfutás útvonala. Az eseményt nyolcadszorra szervezte meg a BSI, s ezúttal 1840-en döntöttek úgy, hogy beneveznek és a természetben töltik november első szombatját.

Amikor reggel nyolckor a terepfutók nekivágtak a közép- vagy hosszútávnak, még csak 5 fokot mutatott a hőmérő, s masszív köd borította a rajt helyszínét. Ám a higanyszál egyre feljebb csúszott, s a napsütés is hamar megérkezett. Mire a túratávok (10, 18 vagy 29 km) résztvevői is elindultak, kis túlzással mindenki úgy érezhette, hogy a tél átugrásával beköszöntött a tavasz.

Amikor a mezőny eleje a Nagy-Kevélyre ért, a köd már csak helyenként jelentkezett, s így a panoráma is különleges volt. Az útvonalak a 534 méter magas csúcs mellett többek között a csobánkai szentkutat, a Mackó-barlangot, az Egri vár makettjét és a Teve-sziklát is érintették. Ezek és az erdő látványa a lehullott falevelekkel igazán kitűnő volt.

Az esemény útvonalán lehetett találkozni komoly futófelszerelésben repesztő terepfutókkal, nordic botos túrázókkal, a teljesítménytúrázás megszállottjaival, nagyszülőkkel, unokákkal, családokkal, baráti társaságokkal. A túratávoknak legkésőbb délben lehetett nekivágni, amikor már szikrázó napsütés és 12 fokos hőmérséklet uralkodott.

A célbaérkezőket - a befutócsomag mellett - meleg tea és hagymás-zsíros kenyér várta a Csillaghegyi Általános Iskolában. A túratávok teljesítőinek kitűző és oklevél járt, a terepfutók pedig egyedi emblémázott technikai futómezt kaptak a rajtszámfelvételkor.

A terepfutók versenyében - amelyen közel kétszer annyian álltak rajthoz, mint tavaly - a leggyorsabb a hosszú távon Beda Szabolcs, a középtávon Bartos Dávid volt. Sőt, utóbbi pályacsúcsot futott, ahogy a hölgyek mezőnyében a hosszú távon Szentpéteri Diána is. (Ráadásul mindketten Ironmanek!)Terepfutás, hosszú táv:
Férfiak:
1. Beda Szabolcs (Budapest) 2:13:34
2. Urbán Zsolt (Hévízgyörk) 2:14:27
3. Takács Krisztián (Budapest) 2:25:03
Nők:
1. dr. Szentpéteri Diána (Püspökladány) 2:35:34
2. Gálos Orsolya (Gyömrő) 2:51:00
3. Herczku Tímea (Budapest) 2:55:44

Terepfutás, középtáv:
Férfiak:
1. Bartos Dávid (Érd) 1:20:45
2. Szabó József (Tiszajenő) 1:24:34
3. Hodovánszki Csaba (Budapest) 1:25:25
Nők:
1. Liskány Krisztina (Nyíregyháza) 1:48:37
2. Palkovics Lilla (Székesfehérvár) 1:56:44
3. Ráduj Szonja (Budapest) 1:57:32

Az összes eredmény megtekinthető itt. Fotóválogatásunk estétől lesz elérhető ezen a linken.fb share