Derűs arccal négy napon át

Rácz Adélnak a Balaton hazai pálya, hiszen Tihanyban él és Balatonalmádiban dolgozik, tehát nem csoda, hogy amióta van a verseny, mindig odaáll a Balaton Szupermaraton rajtjához - először persze csapatban, majd tavaly már egyéni futóként kerülte meg legnagyobb tavunkat, Monspart Sarolta e-edzésének segítségével.

- "Nyugodtan mondhatom, hogy szenvedélyes futó vagyok, akár örömöm, akár bánatom van, kimegyek futni, és ha nem is oldódnak meg ettől a gondok, mindig a helyükre kerülnek a problémák. Mindig is sportoltam, éppen futással kezdtem, és aztán többféle sport után, tíz éve kerültem vissza a futás világába. Tavalyelőtt aztán elhatároztam, hogy túllépem a klasszikus távot, és elkezdtem a felkészülést a Balaton Szupermaratonra, méghozzá Monspart Sarolta e-edzésének segítségével, amelyet szinte minden pontjában betartottam. Annyiban változtattam csak, hogy nekem nem mindig hétvégére esnek a pihenőnapjaim, így a hosszú futásokra sokszor hét közben került sor. Munkanapokon pedig kora reggel vagy délután mentem ki edzeni, és mindig maradéktalanul teljesítettem az előírtakat. Biztosan ezért sikerült remekül a négynapos verseny, mert Saci edzésterve éppen ilyen terheléseket szimulál!"

Adél tavaly a nők között abszolútban negyedik lett, korosztályában pedig az első. Eredménye mellett az is fontos teljesítmény, hogy négy napon át csak derűs arcát lehetett látni, amint fáradhatatlanul rótta a kilométereket.

- "A következetes edzés meghozta az eredményt, mert a harmadik nap után elérni Tihanyt, ahol annyit készültem erre a négy napra, felejthetetlen élmény volt. Egyébként idénre is az e-edzésterv alapján készülök, ám a felkészülésem eleje nem volt annyira zökkenőmentes, mint tavalyelőtt. A Balaton Maraton után két nappal műtötték a térdemet porcleválás miatt, így egy időre ki kellett hagynom a futást. Csak néhány napot pihentem, mert ellipszis trénerrel elkezdtem edzeni és aztán kerékpároztam. Mikor végre futhattam, akkor meg túledzettem magam, és begyulladt a csonthártyám. Nehéz időszak volt, mert én nagyon szigorú vagyok magamhoz, és szeretném maradéktalanul teljesíteni Saci edzéstervét az idén is, hogy nyugodtan állhassak rajthoz. Nem egyszerű, két gyerek - a 20 éves lányom, és a 11 éves fiam - és munka mellett készülni, de nagyon felemelő érzés, hogy ott lehetek a rajtnál, és futhatok, ez már megér minden nehézséget!"fb share