BEN JOHNSON 25 ÉV UTÁN VISSZATÉR SZÖULBA

Doppingellenes kampányban vesz részt Ben Johnson, aki szeptember végén visszatér Szöulba: oda, ahol pontosan 25 évvel ezelőtt az olimpián világcsúcsát követően fennakadt az ellenőrzésen.

Az 51 éves kanadai sportember elmondta, a fiatalok gyakorlatilag ugyanazokkal a kihívásokkal néznek szembe ma, mint két évtizeddel ezelőtt: meg akarnak gazdagodni, kocsit és nagy házat akarnak venni, utazni szeretnének és jól öltözködni, miközben nagy rajtuk a nyomás.

Johnson hisz benne, hogy az edzésmódszerek fejlődésével, a legális étrend-kiegészítőkkel, megfelelő táplálkozással, a pihenőidők betartásával és alkohol nélkül, tisztán is lehet olyan gyorsan futni, mint csalással. Ezt az elvet szeretné megosztani a fiatalokkal.

A kanadai atléta emlékezett az 1988-as szöuli olimpián történtekre is, amikor 9,79 másodperces világcsúccsal nyerte a 100 métert, majd három nappal később doppingolás miatt megfosztották aranyérmétől és eltiltották.

"A szöuli Olimpiai Stadionhoz köt életem legnagyszerűbb és legszörnyűbb pillanata is. A doppingolás kettétörte a karrieremet, tönkretette a hírnevemet és az életemet" - tette hozzá Ben Johnson.

Forrás: MOBfb share