Bostonban népszavazás dönt az olimpiáról

Népszavazást kezdeményez Massachusetts államban a 2024-es bostoni olimpiai pályázatot kezelő csoport, és ha a lakosság nem támogatja a rendezés tervét, akkor a város visszavonja a pályázatát.

John Fish, a Boston 2024 bizottság elnöke jelezte: 2016 novemberében tartanák a referendumot.

Bostont az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága január elején négy jelentkező város közül választotta ki a kandidáló szerepére.

A városoknak idén szeptember 15-ig kell jelezniük rendezési szándékukat, de később visszavonhatják a pályázatot. A házigazdáról 2017-ben Limában dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Mostanáig Boston mellett Róma, valamint Hamburg jelezte, hogy versenybe száll a 2024-es olimpiáért, Párizs, Baku, Doha és Isztambul pedig érdeklődik, akárcsak korábban Durban, amely azonban időközben - úgy tűnik - letett a kandidálásról. A dél-afrikai sportminiszter februárban irreálisnak nevezte a jelentkezést.

A Magyar Olimpiai Bizottság a február 6-i közgyűlésén úgy döntött, javasolja Budapest városának és Magyarországnak, hogy vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

Forrás: Sportgézafb share