Magyar futó lett az európai ultramaratonok királya

Egy magyar futó, Muhari Gábor nyerte meg az ultramaratonok Európa-kupája versenysorozatot. Mindhárom versenyén a dobogóra állhatott, pályacsúcsot is futott.


Az Európa-kupába hét ötven és száz kilométer közötti távon rendezett verseny tartozik, amelyeket ráadásul többnyire hegyes terepeken rendeznek. Az összetett rangsort a három legjobb eredményből állapították meg. Muhari esetén ez nem volt nehéz. Csak az utolsó három állomást vállalta be.

Szeptember 5-én a szlovéniai Celjében kezdett, a 75 kilométeres távon nagyot futott, úgy nyert, hogy csak 12 másodperccel maradt el a pályacsúcstól.

Túl sok ideje nem volt regenerálódni a korábban hatórás futásban is világcsúcsot felállító Muharinak, mert két hét múlva már a Wörthersee Trail Maniakon állt rajthoz. Nem egyszerű ez a 60 kilométeres futás, az Alpokban, még ha nem is legmagasabb hegyeken, de 1686 méteres szintemelkedést is végig kell küzdeniük az ultramaratonistáknak. A magyar futó elképesztő tempót diktált, 26 percet javított a pályacsúcson, és ezzel természetesen még egy győzelmet bezsebelt.

Az utolsó Ek-versenyt október 24-én teljesítette Muhari. A németországi Alb Marathon sem egyszerű az 50 kilométeren 1100 méter szint van. Muhari itt második lett, igaz, egy kicsit el is tévedt, hét perccel kapott ki a győztes Richard Schumachertől.


Forrás: index.hufb share