Szemelvények a Spuri Magazinból: 365 nap, 365 maraton

A belga Stefaan Engels "maratoni" sportrekorddal írta be a nevét a Guiness-rekordok könyvébe: 365 nap alatt 365 maratont futott, ezzel ő a legtöbb egymás utáni napon futott maraton csúcstartója. Rekordjáról a Spuri Magazin néhány nap múlva megjelenő tavaszi száma közöl cikket.

Engels harmincöt évnyi sportmúlttal vágott neki a hihetetlen vállalkozásnak, ami nem indult zökkenőmentesen. Az első alkalommal ugyanis már a 18. napon lesérült, és nem tudta folytatni a futást. De nem adta fel, megvárta, amíg a sérülése teljesen meggyógyult, és újra nekiindult. Ezúttal sikerült a hihetetlen rekord, és Engels február ötödikén Barcelonában célba ért a 365. maratonján.

Az öröm érthető: Stefaan Engels célba ér 365. maratonjánAz öröm érthető: Stefaan Engels célba ér 365. maratonján

A belga futó vállalkozásával azt szerette volna elérni, hogy megmutassa: ha minden nap képes lefutni egy maratont, akkor bárki más is képes arra, hogy többet mozogjon. Miután teljesítette a 365. maratont, azt mondta, több mozgás által jobbá válik az ember élete, amit igenis meg lehet változtatni. Engels hazájában, Gentben, egy 2300 méter hosszú pályán futotta a legtöbb maratont, de külföldön is futott, illetve, ha tehette, hivatalos maratoni és félmaratoni versenyeken is rajthoz állt.

Futásának részleteit, valamint azt, hogyan születik és mitől lesz hivatalos egy Guiness-rekord, a Spuri Magazin március közepén megjelenő tavaszi száma mutatja be a 365 nap - 365 maraton című cikkben.

Egy lapszám ára előfizetőknek 795 helyett 725 forint, Spuri FutóKártyával 650 forint. Ha van Spuri FutóKártyád, az előfizetés 1300 forint. A már megjelent lapszámokat megvásárolhatod a BSI nevezési irodájában és a budapesti Spuri Futóboltban, amíg a készlet tart.

A Spuri Magazin előfizetéséről itt találsz részletes információkat >>>fb share