Szemelvények a Spuri Magazinból: Allergia és futás

Az allergia azon megbetegedések átfogó neve, amelyeket az emberi testnek a testidegen anyagokkal való érintkezésre adott helytelen reakciója okoz. Az allergia és a futás "kölcsönhatásáról" a Spuri Magazin 112 oldalon megjelenő tavaszi számában olvasható érdekes és aktuális cikk.

Nyilván mindenkit jóleső érzéssel tölt el a tavasz érkezése, és az, hogy végre akadálytalanul lehet a szabadban futni. Ugyanakkor az allergiások számára mindez legalább ugyanannyi bosszúsággal járhat, mint örömmel, mert pollenidőszakban akár lehetetlenné is válhat számukra a futás.

Mivel a pollenek jelentette veszély különösen nagy délelőtt és dél körül, valamint száraz, forró és szeles napokon, ezekben az időszakokban kerülendő a futás, vagy lombos erdőben ajánlott futni, kihasználva annak szűrő hatását. Reggel 6 és 8 között, valamint kiadós eső után a legcsekélyebb a levegő pollentartalma, ezért inkább ezekben az időszakokban ajánlott a szabadban sportolni. Szükség esetén a kritikus időszakban áttérhetünk a beltéri mozgásra is, például futhatunk futópadon, vagy különböző fitnesztermekben ergométeres edzésen vehetünk részt.

Az allergia és a futás című cikket azért is érdemes elolvasni a Spuri Magazin március közepén megjelenő tavaszi számában, mert felsorolja az allergia veszélyeit, kezelését és a pollenallergia tüneteit. A cikk e mellett pollennaptárral egészül ki.

Egy lapszám ára előfizetőknek 795 helyett 725 forint, Spuri FutóKártyával 650 forint. Ha van Spuri FutóKártyád, az előfizetés 1300 forint. A már megjelent lapszámokat megvásárolhatod a BSI nevezési irodájában és a budapesti Spuri Futóboltban, amíg a készlet tart.

A Spuri Magazin előfizetéséről itt találsz részletes információkat >>>fb share