Szemelvények a Spuri Magazinból: Szenvedélye a futás - Zacher Gábor

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Zacher Gábor közismert orvos-toxikológus. A médiában gyakran szereplő szakember rendszeresen fut. A vele készült interjú a Spuri Magazin március közepén megjelenő tavaszi számában olvasható.

"Ötven felett járok már és eddig talán három-négy olyan év volt, amikor nem sportoltam, no ennek meg is lett a súlyos következménye. Szépen lassan elértem a száz kilót, vagyis vágósúlyba kerültem, enni ugyanis nagyon szeretek" - emlékezik vissza Zacher Gábor. Mint mondja, ezután jött rá, hogy csak úgy engedheti meg magának a finom ételeket, ha rendszeres mozgással teremt hozzá egyensúlyt.

A toxikológus szakember szerint a futásnál az első kilométer után érkezik az "endorfinbomba", utána nagyon jó a futás. "Nagyjából úgy öt-hat kilométert futok egyszerre, de sosem erre figyelek, kizárólag magamra, hogy mennyi esik jól. Előfordul, hogy egy ügyelet után kilúgozva megyek haza, ilyenkor többet szoktam futni, mondjuk úgy hét kilométert. Mindemellett így ötven felett tovább tart a bemelegítés is, kis túlzással néha majdnem annyi ideig, mint amennyit futni akar ember. Általában zenét hallgatok közben, végig tudom gondolni a napot, helyrekerülnek a dolgok az ember buksijában" - meséli Zacher Gábor.

A szakember maratont, félmaratont nem akar teljesíteni, mert számára a futás lényege nem a sportteljesítmény. Sokkal fontosabb, hogy élvezze, amit csinál.

A Zacher Gábor: szenvedélye a futás című interjúban, a Spuri Magazin tavaszi számában, a futás, a mozgás fontosságáról beszél az ismert orvos. A Spuri márciusban 112 oldallal jelenik meg.

Egy lapszám ára előfizetőknek 795 helyett 725 forint, Spuri FutóKártyával 650 forint. Ha van Spuri FutóKártyád, az előfizetés 1300 forint. A már megjelent lapszámokat megvásárolhatod a BSI nevezési irodájában és a budapesti Spuri Futóboltban, amíg a készlet tart.

A Spuri Magazin előfizetéséről itt találsz részletes információkat >>>fb share