Téltoló Farsang és kolbászváltó Gyulán - A futópárbaj jegyében

Szombaton a szegedi 11. T-Home Vivicittá Városvédő Futás városkapitánya, Dombi Miki toborzott Gyulán, ahol csaknem 200 jelmezes futó és persze Ördög Nóra kísérte.

Folytatódik a két vidéki T-Home Vivicittá Városvédő Futás helyszíne, Kaposvár és Szeged közötti speciális futópárbaj.

Február 26-án már igazán aktuális volt a "téltolás", ahogy Gyulán a farsangot hívják.
A csípős, de napsütéses hidegben a Polgármesteri Hivatal előtt kezdődött a toborzás: először sor került a kolbászváltóra, ahol 4 csapat versengett azon, hogy ki kerüli meg hamarabb a farsangi bábot a kezében tartott kolbásszal. Ördög Nóra vezérszurkolóként összefogta és moderálta az eseményt, buzdított a futókat és a közönséget is. A 4 csapat: Miki vezetésével az udvari bolondok (sapkáját is ennek jegyében viselte), a tűzoltók, az atléták és a hentesek. A versenyt - talán nem olyan nagy meglepetésre - az atléták nyerték.
A verseny végére a kolbászokból nem sok maradt, mert ebből merítettek energiát a futók...

Ezután jött a csoportos, farsangi Téltoló futás. Az élen Miki futott, bohócnak öltözve, és a farsang jegyében sokan öltöttek jelmezt. A legkülönösebb és legtöbb elismerést besöprő versenyzőnek egy szikár, jó ötvenes férfi bizonyult, aki "vízilabda-jelmezben", vagyis úszónadrágban, mezítláb tette meg a távot!
A menetet egy csapat tűzoltó is futva kísérte. Természetesen a helyiek is kitettek magukért, hiszen többen majd kétméteres óriásbáb jelmezben (nyúlnak, furcsa lénynek vagy csacsinak öltözve) próbálták felvenni a tempót.

A kétórás vigalom végén a pódiumról Miki és Ördög Nóra buzdította a gyulaiakat Szeged támogatására.

További képeket találsz az eseményről a futópárbaj Facebook oldalán.

Most hétvégén Ricsi készül Pécsre, és eláruljuk, hogy ő is visz magával erősítést - hamarosan beszámolunk a következő toborzó akcióiról is!

Ne feledd, Budapesten is lesz 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás április 10-én!fb share